Hürriyet Bizimle'de Güven İslamoğlu ile Her Evde Bir Hikâye Var

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu ‘Her Evde Bir Hikaye Var’ kitabı okuyucuyla buluşan Güven İslamoğlu oldu.

Yayınlanma:
Hürriyet Bizimle'de Güven İslamoğlu ile Her Evde Bir Hikâye Var

Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde hazırlanan ‘Hürriyet Bizimle’ Youtube programının bu haftaki konuğu ‘Her Evde Bir Hikaye Var’ kitabı okuyucuyla buluşan Güven İslamoğlu oldu.

 

Her hafta Youtube kanalında yayınlanan ‘Hürriyet Bizimle’ programında bu hafta ekran hikayelerini, akıcı bir anlatım ve duygusal bir deneyimle ele alarak ‘Her Evde Bir Hikaye Var’ kitabını yayımlayan Güven İslamoğlu oldu. Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlanan kitabının yazım sürecini ve içeriğini anlatan İslamoğlu doğa aktivistliğinden de bahsetti.

Kitapta sokakta yürürken, toplu taşımayla seyahat ederken ve akşamları mutfağından tabak sesleri gelen sarı ışıklı pencerenin arkasındaki insanların hikâyelerini anlattığını söyleyen Güven İslamoğlu, “Toplumun her kesiminden ev ev öykülerin bir araya geldiği kitapta saklı kalmış ancak hayatın bir parçasını yansıtan anları, hayatları aktardım” dedi. 20 hikayenin yer aldığı kitaptaki insan hikayelerinden program sırasında da bahsetti. 

Bir doğa aktivisti olan İslamoğlu; sokak hayvanları, su sıkıntısı, yaban hayatı ve avcılıkla ilgili Fulya Soybaş’ın sorularını yanıtladı. İslamoğlu, yaban hayvanlarıyla ilgilense de sokak hayvanlarını da desteklediğini söyledi. Güven İslamoğlu, son günlerin tartışmalı konularından biri olan hayvan ırklarından da bahsederek, “Hangi hayvanı nasıl yetiştirdiğimiz önemli. Yasaklı ırk, kötü ırk diye bir şey yok. Ruh sağlığı bozuk köpek olabilir ama onlar da rehabilite edilebilir” diye bilgi verdi. Güven İslamoğlu avcılıkla ilgili de “Avcılık tamamen yasaklanmalı, çünkü avcılığın yüzde 40’ı illegal avlanıyor. Yani yasal olmayan yöntemlerle tuzak kurarak avlanılıyor. Boş dönmemek için ellerinden geleni yapıyorlar ve bu nedenle katliam oluyor” diyerek avcılıkla ilgili de konuştu. 

Güven İslamoğlu su kıtlığı hakkında da konuştu ve “Aslında su tükenmiyor, dünyanın nüfusu arttıkça su inşalara yetmiyor” diyerek hem bilgilendirici hem çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet