İşletmeler ortak kullanım alanlarında iyonizerli vantilatörler tercih etmeli

İşletmeler ortak kullanım alanlarında iyonizerli vantilatörler tercih etmeliİklim krizi mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla kendini belli etmeye devam ediyor. Bu durumun özellikle kapalı alanlarda sağlıklı...

Yayınlanma:
İşletmeler ortak kullanım alanlarında iyonizerli vantilatörler tercih etmeli

İşletmeler ortak kullanım alanlarında iyonizerli vantilatörler tercih etmeli

İklim krizi mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla kendini belli etmeye devam ediyor. Bu durumun özellikle kapalı alanlarda sağlıklı soğutma ihtiyaçlarını artırdığını söyleyen UFO Markası Araştırma Geliştirme Müdürü Alexander More, “Soğuk buharlı iyonizerli vantilatörler kapalı alanları soğuturken zararlı virüs ve bakterilerin ortama yayılmasını önler ve bulaş riskinin artmasına engel olur” dedi. 

Küresel ısınmanın etkileri her geçen yıl daha fazla hissediliyor. Dünya Meteoroloji Örgütü’ne göre önümüzdeki beş yılın en az birinde yıllık ortalama küresel sıcaklığın sanayi devrimi öncesi seviyelerin 1,5 santigrat derece üzerine çıkma olasılığı yaklaşık %40 olarak tahmin ediliyor. Türkiye’de de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken koronavirüs riski nedeniyle özellikle kapalı alanlarda sağlıklı soğutma ihtiyacının arttığı görülüyor. Bu noktada soğuk buharlı iyonizerli vantilatörlerin önemli bir yardımcı olduğunu söyleyen UFO Markası Araştırma Geliştirme Müdürü Alexander More, “İyonizer, iyon üreten cihaz demektir. Cihazın çalışma sistemi ise negatif iyonlar sayesinde havadaki  insan sağlığını olumsuz etkileyen artı (+) iyonları nötrolize eder ve ayrıca sağlığa zararlı partikülleri aşağı düşürerek solunmasına engel olmaya dayanır. Soğuk buharlı iyonizerli vantilatörler kapalı alanları soğuturken zararlı virüs ve bakterilerin ortama yayılmasını önler ve bulaş riskinin artmasına engel olur” dedi. 

Virüs ve bakteriler su depoları ve klima kanalları yoluyla da gelebiliyor

Kademeli normalleşmenin üçüncü etabı kapsamında kapasite sınırı olmadan hizmet vermeye başlayan işletmelerin de sıcak havalarda kapalı alanlarını soğuturken misafirlerini riske atmayacak yöntemler aradığını belirten Alexander More, “Kademeli normalleşme planı kapsamında kapasite sınırı olmadan hizmet vermeye başlayan kafe, restoran, spor salonu, alışveriş merkezi ve sinema salonu gibi kapalı alanlarda sağlıklı soğutmanın nasıl yapılacağına dair soru işaretleri oluşmuş durumda. 

Araştırmalar, kapalı alanların hava ve yüzeylerinde bulunan bakteriler ve virüslerin başta nezle ve gribe neden olabiliceğini gösteriyor. Su depoları, klima kanalları yoluyla dışarıdan da gelebilen bu zararlı bakteri ve virüsler, tüberküloz ve diğer solunum hastalıkları gibi daha ciddi hastalıkların başlamasına da neden olabiliyor. Yaz aylarının başlaması ve yasakların kalkmasıyla uzunca zamandır uzak kalınan sosyal alanlarda ise kalabalıklar oluşmuş durumda. Bir yılı aşkın süredir koronavirüsle verilen mücadelenin boşa gitmemesi ve kapalı alanlarda insan sağlığının riske atılmaması için soğuk buharlı iyonizerli vantilatör gibi soğutma cihazlarının kullanılması öneriliyor” diye konuştu. 

Kaliteli uyku, zindelik ve ferahlık bir arada

Pandemi nedeniyle artan sağlık kaygılarına çözüm sunabilmek adına ürün ailelerine soğuk buharlı iyonizerli vantilatörleri dahil ettiklerini açıklayan Alexander More, “Ürünlerimizin kalitesini yıllardır olduğu gibi en üst seviyede tutmayı, sektörel yenilikleri yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Tek hedefimiz var: Müşteri memnuniyetini sözde değil özde sağlamak. Bu kapsamda 24 saat çalışır durumda bırakabilinen negatif iyonizer özelliğine sahip yeni nesil Hava Temizleme O2 cihazımız ve iyonizerli vantilatörler ile havadaki zararlı sağlıklı ve ferah bir ev/işletme ortamı yaratılmasına katkıda bulunuyoruz. Negatif iyonizer özellikli yeni nesil soğutma cihazları, havayı temizleyerek solunan oksijen miktarının artmasına da yardımcı oluyor. Ruh sağlığını iyileştiriyor, sinirleri gevşetip enerjiyi artıyor. Bakteri, duman ile toz ve küf gibi alerji yapıcı maddeleri de havadan etkili bir şekilde temizleyebiliyor” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet