Karamanlı 1700 Çocuk Sinema İle Tanıştı!

Sinemasal Akdeniz Yolculuğu Antalya’nın Ardından Karaman İle Devam Etti! Kültür Bakanlığı İş Birliğiyle Organize Edilen Sinemasal, Çocukların Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor!ISTANBUL (TR) - Kırsalda yaşayan çocukları...

Yayınlanma:
Karamanlı 1700 Çocuk Sinema İle Tanıştı!

Sinemasal Akdeniz Yolculuğu Antalya’nın Ardından Karaman İle Devam Etti! Kültür Bakanlığı İş Birliğiyle Organize Edilen Sinemasal, Çocukların Yüzünü Güldürmeye Devam Ediyor!

ISTANBUL (TR) - Kırsalda yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleri ile buluşturan Sinemasal dördüncü yılında #gülümse temasıyla Akdeniz’in çocukları için yollarda.

3 Ekim Pazartesi İstanbul’dan yolculuğuna başlayan festival, Antalya’nın ardından ikinci durağı olan Karaman etkinliklerini de tamamladı. 9 Ekim Pazar akşamı Ermenek ilçesi Lütfi Elvan Kent Meydanı’nda gerçekleşen açık hava film gösterimine katılan yediden yetmişe herkes Buz Devri 5 filmini seyretti.

10 Ekim Pazartesi günü Karaman’ın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret eden 50 kişilik Sinemasal gönüllü ekibi, aynı günün akşamında gerçekleşen çalıştaylarla, kültür ve sanatın sosyo ekonomik büyüme üzerindeki etkisini tartıştı.

Akdeniz’in çocuklarına masalsı bir festival konsepti hazırlayan Sinemasal ekibi, 11 Ekim Cumartesi sabahı erken saatlerde Güneyyurt kasabasına ulaştı. Konserden sinemaya, boyama atölyesinden gösterilere kadar birçok etkinlik çocukların hayatına renk kattı. Yaşanan coşku ve sevinç dolu anlar çocukların yüzüne yansıdı.

Karaman etabının kapanış konuşmasını yapan festivalin genel sanat yönetmeni Enes Kaya, 2013’ten bu yana süren Sinemasal sevgisinin Karaman ile birlikte 23 ile ulaştığını söyledi. Güneyyurt etkinliklerinin Sinemasal için çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Kaya, etkinliğe katılan 700 çocuğun Sinema Artık Köylerde! gösterimleri adına bir rekor olduğunu belirtti. Konuşmasını, Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün misafirperverliğine, başladıkları ilk günden bugüne Sinemasal’ı destekleyen T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne ve Sinemasal Karaman etabının destekçisi olan Gül Bengi Boyacı’ya teşekkür ederek tamamladı.

Antalya ve Karaman’ın ardından bugün Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda film gösterimiyle yolculuğuna devam edecek olan festival gittiği her ilde aşağıdaki üç günlük programı uyguluyor:

1.Gün: ‘’Şehrin Gözdesi’’ Etkinliği
2.Gün: Kültür Gezileri ve Sosyal Zirveler
3.Gün: Sinema Artık Köylerde!

Festival Takvimi:
12-14 Ekim Tarsus, Mersin
15-17 Ekim Seyhan, Adana
18-20 Ekim Kadirli, Osmaniye
21-23 Ekim Antakya, Hatay

Bu sene BARIŞ ve UYUM içinde dünyayı daha GÜZEL bir yer yapıyor muyuz? sorusuyla yola çıkan festival, tüm büyük küçük prens ve prensesleri bekliyor.

Detaylı bilgi için www.sinemasal.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet