Katar'da 2022 Yılının Dört Gözle Beklenen Spor Etkinlikleri

Katar Turizm (Qatar Tourism), Katar'ın 2022 yılı spor takvimini sundu; takvimin en heyecan verici etkinliği FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™.

Yayınlanma:
Katar'da 2022 Yılının Dört Gözle Beklenen Spor Etkinlikleri

Katar Turizm (Qatar Tourism), Katar'ın 2022 yılı spor takvimini sundu; takvimin en heyecan verici etkinliği FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™. Katar, yeni spor ve macera tatil paketi ile sporseverleri bekliyor.

 

 

FIFA 2022 Katar Dünya Kupası'na 300 gün kala, Katar, bir dizi seçkin uluslararası spor etkinliği ile sahneye çıkacak. Macera ve heyecan arayan herkes için ATP tenis rekabetinden Avrupa Golf Turuna ve MotoGP'ye kadar Katar'da profesyonel bir spor etkinliği olacak.

Katar Turizm Operasyon Direktörü Berthold Trenkel, Katar'ın bu yılki spor takvimi hakkında şunları söyledi: "Spor, insanları bir araya getiriyor. Spor etkinliklerine ev sahipliği yaparak kültürler arası deneyimlere hem öncülük etmiş hem de onun bir parçası haline gelmiş oluyoruz. Katar'ın kapasitesi sağlık ve güvenlik önlemleri sayesinde sporcular dünya standartlarında mekânlarda güvenli bir biçimde yarışma fırsatı ediniyor. Bu, ülkenin bu organizasyonlardaki becerisine işaret ediyor. Başarılı sporcuları, menajerlik ekiplerini ve tabii ki tüm taraftarları yıl boyunca Katar'daki spor aktivitelerine davet ediyoruz." 

Katar'ın spora verdiği önem, 8 Şubat'ta kutlanan Ulusal Spor Günü ile de pekişiyor. Katar, dünyada ulusal spor günü ilan eden az sayıda ülkeden biri. Katar Turizm (Qatar Tourism), aksiyona tanıklık etmek, hatta parçası olmak isteyen misafirlerine yönelik bir Spor ve Macera paketi sunuyor. 365 Adventures ile birlikte geliştirilen bu paket ile sporseverlere üç günlük sportif aktivite seçenekleri sunuluyor.  

Spor ve Macera Paketi

Spor ve Macera 

1. Gün 

Sabah

Katar İnci Adası'nda kürek sörfü

Öğleden sonra

Al Shaqab Binicilik Akademisi ile nefes kesen binicilik tecrübesi

Akşam

Günbatımında mangrovlarda kanoyla gezi

2. Gün 

Sabah

Golf turu / ATV ile gezi 

Öğleden sonra

İç denize doğru çöl safarisi

Akşam

Gece çölde kamp

3. Gün 

Sabah

GMC Resifi'nde sualtı dalışı

Öğleden sonra

Sealine kampı civarında kumkayağı keyfi

Akşam

Rahatlatıcı bir spa deneyimi 

  • FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ (21 Kasım-18 Aralık 2022) 

Taraftarlar bambaşka bir FIFA Dünya Kupası'na hazırlıklı olmalı. Merkezi konumdaki stadyumları, cazip otelleri ve otantik kültürüyle Katar, ziyaretçilerini bekliyor. Tüm stadyumlar Doha'ya en fazla 55 kilometrelik (35 mil) mesafe içerisinde yer alıyor. Bu da maçtan maça ulaşımı müthiş kolaylaştırıyor.

 Katar'da yaklaşan etkinlikler

  • Katara Uluslararası At Festivali (2-12 Şubat 2022) 

Katar'ın zengin binicilik kültürünü keşfedin. Katara Kültür Köyü'nde gerçekleştirilecek bu etkinlikte, dünyanın önde gelen safkan Arap atlarını görme fırsatını kaçırmayın. Festivalde misafirlere çok sayıda aktivite seçeneği sunuluyor. At sergisi ve geçidi, ışık gösterileri, sanat ve resim sergilerinin yanı sıra çeşitli yiyecek ve içecek standları da festivalde yer alacak. 

 

  • Qatar Masters (2022'nin ilerleyen günlerinde tarihi belirlenecek) 

Avrupa Turu golf turnuvası 1998'den bu yana Doha'da düzenleniyor ve dönüşümlü olarak Katar'ın şampiyona seviyesi golf sahalarından Education City Golf Club ve Doha Golf Club'da gerçekleştiriliyor. Turnuvaya galibiyetle damgasını vuran isimler arasında Ernie Els, Adam Scott, Paul Lawrie ve Henrik Stenson gibi isimler bulunuyor.

 

  • Katar Açık (14-19 Şubat 2022)

ATP 250 serisinin bir parçası olan ve her yıl düzenlenen bu profesyonel erkek tenis turnuvası açık havada sert yüzeyli kortlarda oynanıyor. Turnuvanın kazananları arasında ünlü isimler göze çarpıyor: Boris Becker, Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal ve Novak Djokovic.

 

  • Katar Kadınlar Açık (20-26 Şubat 2022)

Bu profesyonel kadın tenis turnuvası, WTA (Kadınlar Tenis Birliği) Tour dahilinde bir WTA 500 etkinliği. Turnuvanın geçmişteki kazananları arasında Martina Hingis, Maria Sharapova ve geçtiğimiz yılın birincisi Petra Kvitová gibi ünlü tenisçiler yer alıyor.

 

Al Adaid Desert Challenge, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin de takviminde yer alan bir ekstremspor müsabakası. Bu zorlu mücadelede bisikletçiler 60 kilometrede, koşucular ise 28 kilometrede yarışıyor. Parkur, Sealine'dan başlayıp Katar'ın doğa harikası "İç Deniz"i Khor Al Adaid'e uzanıyor.

 

  • Katar Grand Prix (4-6 Mart 2022)

MotoGP takviminin en heyecan verici etkinliklerinden biri de Katar Grand Prix. Gelecek yılın motosiklet yarışı, 2021 Formula 1 Katar Grand Prix'sine de ev sahipliği yapan nefes kesici Losail pistinde gerçekleşecek. 2008'de tarihin ilk ışıklandırmalı MotoGP'sine sahne olan bu piste hayran kalmamak elde değil. Yarışın geçmişteki kazananları arasında Jorge Lorenzo, Casey Stoner ve Valentino Rossi gibi dikkat çekici isimler var.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet