Miraç Kandili Özel Programında gönüller manevi huzurla doldu

Hz.

Yayınlanma:
Miraç Kandili Özel Programında gönüller manevi huzurla doldu

Hz. Muhammed (S.A.V)'in Allah’ın huzuruna çıktığı Miraç gecesi için Büyükşehir Belediyesi gönüllere manevi huzur veren bir anma programı düzenledi

Miraç, Yüce Peygamberimiz (S.A.V)'in Cenab-ı Allah’ın yüksek huzuruna kabulüdür. Onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız terakki yolculuğu olan gece için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, anma programı düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Miraç Kandili Özel Programında konuşan İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, “Miraç bir yükseliştir. Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadisedir” ifadesini kullandı.

,

MİRAÇ GECESİNE ANLAMLI PROGRAM

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve vatandaşlar katıldı. Sanatçı Harun Beyaz’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal, İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin ve sanatçı Mustafa Cihat hazır bulundu.

GÖNÜLLER MANEVİ HUZUR İLE DOLDU

Miraç Gecesinin feyzinden istifade edildiği gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin, miracın hikmetlerini anlattı. Recep ayının 27. gecesine Miraç gecesi dendiğini belirten Eğin, “Miraç kelime anlamı itibariyle göğe çıkma, yükselme anlamlarına gelir. İsra ve Miraç hâdisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammedin (S.A.V.) hicretinden 18 ay evvel vuku bulmuştur. Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Peygamber Efendimiz bu gece pek çok ruhani ahvâl ve ikrama kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. İşte bu gece her yıl Miraç Kandili olarak idrak edilir” ifadesini kullandı.

 

“MİRAÇ YÜKSELİŞTİR”

Miraç Kandilinin önemine değinen Eğin, “İsrâ ve Miraç olarak ifade edilen bu ilâhî ikram, bütün beşerî perdeler kaldırıla­rak idraklerin ötesinde ve tamamen ilâhî ölçülerle gerçekleşen bir lütuftur. Meselâ, beşerî manada mekân ve zaman mefhumu ortadan kalkmış, milyarlarca insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir yolculuk ve sayısız müşahedeler, bir saniyeden daha az bir zaman içerisinde vuku bul­muştur” dedi.

 

KUR’AN TİLAVETİ

İlahiyatçı-eğitimci Osman Eğin’in ardından sanatçı Mustafa Cihat ve Harun Beyaz birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle vatandaşların gönüllerine dokundu. Gece Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Hafız Muhammed Cemal’in Kur’an tilavetiyle son buldu. Program sonunda Başkan Vekili Çakmak, programa katılan konuklara çiçek takdim etti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet