Okan Koleji’nde öğrendiği Çince, çifte başarı getirdi

Okan Koleji Çevresi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından Hanban'ın misafiri olarak Çin Dil Okulu'na katılıyor, Çin kültürü hakkında bilgi sahibi ayrıcalığını yaşıyorlar.

Yayınlanma:
Okan Koleji’nde öğrendiği Çince, çifte başarı getirdi

Okan Koleji Çevresi İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü tarafından Hanban'ın misafiri olarak Çin Dil Okulu'na katılıyor, Çin kültürü hakkında bilgi sahibi ayrıcalığını yaşıyorlar. İstanbul'daki ilk ve tek Konfüçyus sınıfını 2015 yılında Okan Koleji'nde Çincenin yanı sıra Çin kültürü de öğretiliyor. 

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, Okan Koleji Konfüçyüs Sınıfı iş birliği ve Kadro ile eğitim eğitim programı yaş gruplarına göre değişkenlik gösteriyor. Küçük yaş gruplarına şiir, şarkı ve oyunlarla öğretiliyor. Büyük sınıflarda ise daha akademik bir okuma, yazma öğretiliyor. 

Okan Koleji'nde yabancı dil olarak İngilizcenin yanı sıra basit eğitim gören 12. sınıf öğrencisi Elmira Ketenci  İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü'nün düzenlediği HSK sınavında üstün başarı göstererek üniversite hazırlık sınıfını atlayarak okuma hakkı kazandı.

Uluslararası Dil Seviye Tespit Sınavı HSK'nın (Chinese Profiency Test) 5. bulaş 300 tam puan üzerinden 210 puan; Konuşma konuşma becerisini ölçen HSK ( Çince Profiency Test ) sınavının orta uzunlukta tam puan üzerinden 70 puan alan 

Okan Koleji öğrencisi Ketenci, üniversite hazırlık sınıfını atlayarak okuma hakkı kazanan ilk öğrenci oldu. 

 

Elmira Ketenci aynı zamanda uluslararası geçerliği olan ve yüzlerce öğrenciye yurtdışında burslu okuma hakkı kazandıran, SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavından ise 1600 puan üzerinden 1460 puan alarak ikinci bir başarı daha kazandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet