ÖZÜMÜZ ÇANAKKALE SÖZÜMÜZ ANDIMIZDIR!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Attalos Meydanı’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Andımızın kaldırılması ile alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Bayar, “AKP iktidarının ‘Andımız’...

Yayınlanma:
ÖZÜMÜZ ÇANAKKALE SÖZÜMÜZ ANDIMIZDIR!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Attalos Meydanı’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Andımızın kaldırılması ile alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Bayar, “AKP iktidarının ‘Andımız’ ile ne alıp veremediği var anlamış değiliz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Andımızın kaldırılmasını konu alan bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Nusret Bayar’a Attalos Meydanı’ndaki açıklamasında CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İbrahim Daş’ın yanı sıra İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile yönetimleri, önceki dönem milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile çok sayıda partiliden oluşan kalabalık bir grup eşlik etti. Gerçekleşen etkinlikte hep bir ağızdan Andımız okunurken; Andımızın kaldırılması ile alakalı AKP’ye sert sözlerle yüklenen Başkan Nusret Bayar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir.” dediği unutulmaz zaferdir!

Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale destanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi, büyük bir komutan ve lideri de ortaya çıkarmıştır. Yine bu savaşlarda gösterilen azim ve irade milletimizin kendine olan güvenini artırmış, bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş, İstiklal Savaşı’nın kazanılma zeminini sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır.

Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız, tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur.

Çanakkale zaferini bize yaşatmış olan, Ulu Önderimiz ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu vesile ile, bir konuya daha eğilmek istiyorum.

Ağızlarını her açtıklarında yurtseverlikten söz eden, kendilerinin dışında herkesi gayri-milli ilan eden AKP iktidarının “ANDIMIZ” ile ne alıp veremediğini biz hala anlamış değiliz! Andımız’ı Cumhur İttifakı kaldırdı. Tarih bunu yazsın!

Soruyoruz kendilerine:

Türk’üm demekten mi korkuyorsunuz!

Doğruyum demekten mi çekiniyorsunuz!

Ey Büyük Atatürk diyemiyor musunuz!

Hani biz yerli ve milliyiz diyorsunuz ya YERLİLİĞİN VE MİLLİLİĞİN yegane göstergesi ANDIMIZ’dan niye utanıyorsunuz!

Ne Mutlu Türküm Diyene demek sizin için çok mu zor!

Takke düştü bir kez daha kel göründü. Siz yerli ve milli olamazsınız!

Sizlere inat, bu meydandakilerle birlikte, hep bir ağızdan andımızı haykırıyoruz!”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet