Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahipleri ile engelliler için çamaşırhane kurdu.

Yayınlanma:
Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahipleri ile engelliler için çamaşırhane kurdu. Her hafta kirlenen çamaşırları vatandaşların evlerinden alan Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, yıkayıp kuruttuktan sonra özenle ütüleyerek sahiplerine teslim ediyor.


Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın tüm birimleriyle vatandaşların yanında olmaya devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahiplerine hizmette sınır tanımıyor. Vatandaşlarına yaşlı bakım, evde sağlık, temizlik, kişisel bakım, hastane ulaşımı, yakacak yardımı gibi çok farklı konularda yanlarında olmayı sürdüren belediye, şimdi de çamaşırhane hizmeti başlattı.


Yaşlı ve engelli vatandaşların giysi, perde, kilim, battaniye, beyaz çamaşır gibi eşyalarının düzenli olarak yıkanabilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çamaşırhane kurdu. 6 yıkama ve 6 kurutma olmak üzere 12 makineden oluşan çamaşırhanede, ütü seti de yer alıyor. Araçlarla alınan çamaşırlar, burada yıkanıp, kurutulup ütülendikten sonra sahiplerine teslim edilmek üzere evlere dağıtılıyor.


Ücretsiz çamaşırhane hizmetiyle ilgili bilgi veren Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Uğur Şenel, “Sosyal ve ekonomik yönden ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olan ve aile bireyleri yakınında bulunmayan 65 yaş ve üstü ile engelli vatandaşlarımıza 2022 yılı ocak ayı itibariyle çamaşırhane hizmeti vermeye başladık. Şuan 25 kişi bu hizmetimizden yararlanıyor. Evlerinden aldığımız çamaşırları merkezimizde yıkayıp ütüleyip kendilerine teslim ediyoruz.  Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Memnun kaldıklarını söyleyerek dua ediyorlar. Belediye olarak onları yalnız bırakmayıp her zaman yanlarında olacağız” dedi.


Hizmet sayesinde kirli çamaşır sıkıntısının kalmadığını söyleyen 69 yaşındaki Süleyman Sağlam, “Geçen sene belediyeye camların silinmesi için başvurmuştum. Evi temizlemeye geldiler. Evimin kıyı köşe her tarafını temizliyorlar. Çamaşırhane açılacağını haber vererek benim de çamaşırlarımı yıkamak istediklerini söylediler. Ben de tamam dedim. Gelip çamaşırlarımı sayarak alıp sayarak teslim ediyorlar. Temiz de yıkıyorlar. Eşyalarım kirli diye bir sıkıntım kalmadı. Verilen hizmetlerden çok memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi’ nin her ihtiyacını karşıladığını anlatan 77 yaşındaki Osman Demir ise, “İmdadıma Büyükşehir Belediyesi yetişiyor. Saç sakal tıraşına varıncaya kadar her şey yapılıyor. Evimiz temizleniyor, çamaşırlarım yıkanıyor. Bundan fazlası olmaz. Daha ne olsun. Bu tür hizmetler çok güzel organize ediliyor. Ekipler çocuklarım oldu. Allah razı olsun” diye konuştu. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet