Tarkan’dan COVİD-19 Kongresine Destek

Türk Toraks Derneği’nin “Halk için Akciğer Hastalıkları ve COVID-19 Kongresi” ni ilk gününde 30 bin kişi izledi. Halkın sorularının konuşmacı tarafından anında canlı olarak yanıtlandığı kongre, megastar Tarkan da destek...

Yayınlanma:
Tarkan’dan COVİD-19 Kongresine Destek

Türk Toraks Derneği’nin “Halk için Akciğer Hastalıkları ve COVID-19 Kongresi” ni ilk gününde 30 bin kişi izledi. Halkın sorularının konuşmacı tarafından anında canlı olarak yanıtlandığı kongre, megastar Tarkan da destek verdi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Benan Müsellim yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sanatçı Tarkan Tevetoğlu’nun kongreye destek mesajı ile başlayan ilk gün programında, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın konuşmacı olduğu “Dünya pandemiyi nasıl yenebilir?” ve Prof. Dr. Ahmet Saltık’ın konuşmacı olduğu “COVID-19 ‘da neler yaşadık, neler yaşıyoruz?” oturumları en ilgi çeken oturumlar oldu. Gün boyu süren oturumlarda izleyiciler tarafından yüzlerce soru soruldu ve konuşmacılar tarafından birçoğu cevaplandı. İlk gün ayrıca yayın sırasında “Armenian Military Intelligence Service” adlı bir grup tarafından chat ekranımız taciz edildi, ancak kısa sürede bloke edildi.

İKİNCİ GÜN DE DOPDOLU BİR İÇERİKLE DEVAM EDECEK

Kenan Doğulu’nun da herkesi izlemeye davet ettiği kongrenin ikinci gününde, 30 Ekim’de yine COVID-19 konuşulacağını ifade eden Müsellim, “Halkımızın özellikle “Corona nasıl bulaşır? Nasıl korunabiliriz?” konuşmasını ilgi ile izleyeceğini düşünüyoruz. Bu konuşmada ‘Kaç metre mesafe uygundur, hangi maskeyi seçmeliyiz, nasıl korunmalıyız?’ sorularının cevabı da paylaşılacak. ‘Dezenfektanlar ne kadar sağlıklı’ bir diğer önemli başlığımız olacak. ‘Çocuklar COVID-19’a dirençli mi?’ konusu ise özellikle ebeveynlere hitap ediyor olacak. ‘Akciğer damarlarının pıhtı ile tıkanmasının COVID-19’ da rolü var mı?’ ve ‘COVID-19’dan sonra akciğerler tamamen iyileşiyor mu?’ başlıklı oturumlar da diğer öne çıkan konularımız. Halkla doğru ve anlaşılır bilgi paylaşarak bu pandemiyi hep birlikte yenebiliriz. 30 Ekim’de herkesi kongremize aktif olarak katılmaya davet ediyoruz. Gelin aklınızdaki soruları konunun uzmanlarına sorun. Bu kongre herkes için” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet