Android 14’ün Yeni Özelliği Merak Uyandırdı!

XDA- Developers’ın bilinen en ünlü isimleri arasında yer alan Mishaal Rahman Android 14 ile ilgili yeni açıklamaları merak uyandırdı.

Yayınlanma:
Android 14’ün Yeni Özelliği Merak Uyandırdı!

Yeni bir pil ömrü uzunluğu ile ilgili sürümün eklendiği belirtilen Android 14’ün bu özelliğinin IOS sistemine yakın olacağı belirtildi.

Akıllı telefonlarda işletim sistemi olarak kullanılan Android yeni sürümünü beta olarak çıkarmaya hazırlanıyor. Google şirketinin sistemi olan Android 14’e Battery Manager API özelliği eklendiği bilirkişiler tarafından açıklandı.

Yeni eklenen özellikler ifade edilen Android 14’ün yenilenmiş sürümünde pil sağlığı, cihazın hangi yıl üretildiği ve şarj hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı öğrenildi. Birçok yeni uygulamanın yer aldığı Android 14 için pek çok özellik eklendi.

API olarak ifade edilen bu özelliklerden en önemlileri arasında pil sağlığı ve şarjı ile ilgili kullanım ömrünün yer aldığı Batt adlı uygulama oldu.

Test Aşamasında Birçok Özellik!

Farklı uygulama geliştiricileri Android 14 için geliştirdikleri API’lerin test aşamasında olduğunu ifade etti. Test aşamasında bulunan ve piyasaya sürülmesi planlanan beta sürümde açılmama olasılığı olan pil sağlığı ile ilgili API’sinin tam olarak eklenecek sürümde sorunsuz olarak yer alması öngörülüyor.

Google şirketi tarafından üretilen Android işletim sisteminden sonra yapay zekâ uygulamalarına yönelik yenilikleri de açıklama gereği duydu. Yapay zekâ teknoloji anlamında oldukça önemli bir adım olarak görülüyor. Yenilik olarak Google tarafından öne sürülen PaLM 2’nin matematik ve mantık sistemlerinde oldukça iyi olduğu belirtildi.

Bu alanda kendisini geliştirmek isteyen Google’ın başka yapay zekâ programları üzerinde de çalışma yaptığı bizzat şirket tarafından ifade edildi.

Teknoloji Devinden Hızlı Çıkış!

Google şirketi birçok alanda yenilik hedefini sürdüren ve gelişmeye doğru emin adımlarla giden sistemleri tek bir çatı altında toplamaya çalışıyor. Teknolojide gelinen son nokta artım birçok işin yapay zekâ tarafından yapılmasıdır.

Google şirketi de bu alana yönelik matematik, mantık ve kodlama gibi üst düzey yazılımlara gereksinim duyan işlevsel dünyalar için çalışmalarını hızlandırma gereği duydu. Teknolojik gelişmeler ve yaşanılan dünya düzenine ayak uydurma hedefinde hep ileride olan Google şirketinin yapacağı yeni açıklamalar merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet