Android Telefonlar Artık Standart Olacak!

Android işletim sistemi birçok akıllı telefon için tercih edilen sistemlerden biridir. Akıllı telefonlarda yer alan işletim sistemleri telefonların aynı bilgisayar gibi düzgün ve sorunsuz olarak çalışmasını sağlar. Akıllı telefon işletim sistemi olarak öne çıkan Android işletim sisteminde artık 64 bit’in standart kapsamda yer alacağını belirtti.

Yayınlanma:
Android Telefonlar Artık Standart Olacak!

CPU çekirdek tasarımı üzerine hizmet sunan ARM Android yazılım kullanan telefonlar için çok önemli bir hususun duyurusunu yaptı.

Mobil cihazlarda yonga üzerine önemli bir yer edinmiş ARM geçen günlerde bir etkinlikte detaylı açıklamalarda bulundu. Teknolojiye ayak uydurma konusunda oldukça hassas olduklarını ifade eden ARM yeni şekillenen CPU ve GPU çekirdek sistemlerini de tanıtmış oldu.

Yeni nesle ayak uydurulmasının gerekliliğini ifade eden ARM oldukça etkili ve özellikli çekirdek sistemleri hakkında da detaylı bilgileri sundu.

Üreticiler Artık Eskiyi İstemiyor!

Telefon sistemi üreticileri gelişen çağa ayak uydurmak ve en önemlisi hız kavramında çığır açmak için yeni çekirdek sistemlerine yöneliyor. Cortex-X4 ve bunun selefi olarak gösterilen X3’e göre daha fazla verim sloganıyla üreticilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Yüzde 15 oranında performansta artış ve verimlik düzeyinde de yüzde 40 oranında artışı hedefleyen yeni Cortex-X4 çekirdek sistemine geçiş için hazırlıklar yapılıyor.

ARM tarafından yapılan açıklamada verimlilik ve yüksek performans sayesinde arayüz geçişlerinde de daha hızlı ve daha konforlu işlemlerin yapılacağı ifade edildi. Mobil üzerinden oyun oynayan kullanıcılar için de önemli olan çekirdek sisteminin yenilenmesi sayesinde daha uzun pil ömrü ve oyun oynama kalitesini de sunuyor.

Yeni Çekirdek Sistemleri Görücüye Hazırlanıyor!

Cortex- A715’in yerine sistemde hazırlanan A715’in de yüzde 20 ve üzerinde verim artışı sloganıyla kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Bu kapsamda yer açısından da tasarruf etmek isteyen çekirdek üreticileri daha küçük boyutlardaki çekirdeklerin üretilmesini hedefliyor.

Cortex- A510’un yerine gelmeye hazırlanan Cortex- A520’nin de arka planda daha kolay işleme ve daha az yer kaplama gibi seçenekleri sunduğu bilgisi verildi. Android çekirdeklerinin yanı sıra Apple işletim sistemi de 31 bit çekirdek destekleme görevini artık sona erdirmişti.

ARM tarafından yenilenmesi planlanan çekirdeklerin 64 bit’ e çıkarıldığı ve hangi işletim sistemleri tarafından tercih edileceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet