Android Telefonlar İçin Uyarı Geldi!

Akıllı telefon dünyasında gelişen teknolojinin her zaman fayda sağladığı söylenemez. Android işletim sistemine sahip telefonlarda bulunan bir uygulamanın kullanıcıları gizli bir şekilde bir yılı aşkın süredir izlediği iddiası ortaya atıldı. Telefon uygulamaları gelişen ve değişen teknoloji sayesinde günden güne yenileniyor.

Yayınlanma:
Android Telefonlar İçin Uyarı Geldi!

Eylül 2021 yılında Android telefonlar için hazırlanan iRecorder Screen Recorder uygulamasının gizliden gizliye kullanıcılarını takip ettiği ortaya çıktı.

Android özellikli telefonlar için yüklenebilecek birçok farklı alanda binlerce uygulama mevcuttur. Son zamanlarda artan şikayetlerden yola çıkılarak iRecorder Screen Recorder uygulamasının niyetinin kötü amaçlı olduğu ve istemsizce kullanıcıları izlediği ifade edildi.

Kullanıcıların seslerini izinsiz bir şekilde kayda aldığı belirtilen uygulama hakkında 15 dakika aralıklarla veri akışı sağladığı belirtildi.

Ses Kaydetme Özelliği Amacını Aştı!

Özel bir bilişim sitesinin haberine göre uygulamaya ağustos ayında yeni bir güncelleme geldi. Güncellemeyi yapan kullanıcıların ses kayıtlarının her 15 dakikada bir uygulama geliştirici sunucusunun depolama alanına aktarıldığı ifade edildi.

Birer dakika kadar sesleri kayıt altına alan uygulama bunu da her 15 dakikada bir yapıyor. Bu durumu fark eden kullanıcılar ise artık uygulamanın kötü bir amaç için çalıştığını belirtti.

ESET adlı antivirüs firması tarafından ortaya çıkarılan kötü amacın hangi sebeplerden dolayı geliştirildiği ve amacının ne olduğu da merak ediliyor. EST antivirüs firmasında çalışan Lukas Stefanko tarafından yapılan araştırma ise uygulamanın kaldırılmasından önce yaklaşık olarak 50 bin kullanıcı tarafından indirildiği ortaya çıktı.

Dikkatli Hareket Etmek Gerekiyor!

İRecorder Screen Recorder Android uygulaması yeni bir uygulama olmasına rağmen amacından çıkarak kullanıcıların kullanımına kapatıldı. ESET antivirüs firması tarafından yapılan açıklamada artık kötü niyetli bir uygulama olduğu ifade edilen iRecorder Screen Recorder’ın mağaza alanından kaldırılmasından önce yaklaşık olarak 50 bin kişi tarafından indirildiği görüldü.

İstem dışı ses kaydı yapan ve bunları depolayan uygulama ile ilgili yasal bir sürecin başlatılıp başlatılmadığı ile ilgili de herhangi bir ifade yer almadı. Milyonlarca Android kullanıcısının kullandıkları uygulamaları kapsamlı bir şekilde araştırdıktan sonra indirmesi ve dikkat etmesi önerildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet