Apple Watch Çok Konuşulan Özelliği Sonunda Getirdi!

Apple teknoloji dünyasında yön veren cihazları ve yenilikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Apple Watch teknolojisini farklı bir aşamaya çıkarmayı hedefleyen şirketin yeni kayışlarında farklılıklar ilk göze çarpan detaylar oldu.

Yayınlanma:
Apple Watch Çok Konuşulan Özelliği Sonunda Getirdi!

Yeni bir patent açıklayan Apple Watch çok özellikli yeni tür kayışlarının tanıtımını da yaptı. Yapılan bu tanıtımlarda özellikle dış görünüş için ekstra bir emek sarf edildiği ve daha yenilikçi sistemin hedeflendiği ifade edildi.

Apple Watch yeni geliştirdiği özelliğinde asıl hedefin, kayışların farklı Apple saatlerine göre uyumu olduğu ifade edildi. Yeni bir patent aldığını açıklayan Apple böylece kullanıcıların kendi saatlerini kişileştirmesinin de önünün açıldığını belirtildi. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini de açıklayan Apple, saat kordonlarındaki yeni özelliklerin tanıtımını en ince detayına kadar açıkladı.

Yeni Patent Özellikleri İlgi Çekti!

Apple Watch yeni piyasaya çıkarmayı hedeflediği kullanışlı kayışlarla ilgili birçok özelliği açıkladı. Kendi kendilerine özel bir teknoloji aleti gibi işlemesi hedeflenen kayışlarda saatin bazı ayarlarının organize edilebileceği de eklendi.

Bazı uygulamaların kayış üzerinden açılması ve özellikle suyun altında herhangi bir sorunla karşılaşılmadan kullanım imkânı en başta hedeflenen özelliklerdir. Spor aktivitesi sırasında bazı durumlarda saat kordonu ile iletişime geçilmesi ve bazı komutların bu şekilde saate aktarılması gibi çeşitli özelliklerin yeni patent sisteminde yer alması öngörülüyor.

Teknolojide farklı bir boyut olan NFC, manyetik, RFID ve Bluetooth gibi sistemlerinde yeni kayış patentinde yer aldığı ve kayışların kendi sistemleriyle beraber buralarda aktif olarak etkisinin olacağı belirtildi. Apple Watch zamanın çok ilerisinde bir teknoloji hedefinin olduğunu birçok lansmanlarında açıkça ifade etmişti.

Sağlık Teknolojisi İçin Büyük Bir Adım!

Yeni patentin 30 Mayıs tarihinde açıklandığı Apple Watch’un özellikle sağlık alanındaki hedefleri ve sisteme yüklenen ekstra özellikleri kullanıcıların dikkatini çekti. Kayışların ışığı, dokunmayı, hareketi, sıcaklığı ve farklı sağlık ölçümlerini kendi yapabileceği ve bunları komut olarak saate gönderebileceği de eklendi.

Kalp atışını hassas bir şekilde hisseden ve ölçen Apple Watch, ileriki hedeflerinde vücut ateşi gibi daha fazla sensör isteyen sistemi devreye alabileceği de eklendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet