Bilgisayar ve Telefon Kullananlara Yeni Bir Duyuru Yapıldı!

Microsoft, bilgisayar ve akıllı telefon kullananlara yeni bir uyarıda bulundu.

Yayınlanma:
Bilgisayar ve Telefon Kullananlara Yeni Bir Duyuru Yapıldı!

Son yıllarda ülkemizde ve dünyada siber saldırıların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Bu artışla birlikte özellikle akıllı telefon ve bilgisayar kullanan kişilerin dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Pek çok kişinin internet üzerindeki hesapları kapatılıyor. Siber saldırı yapan bu durumlara karşı güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Hesapların kapatılmasına ilişkin Microsoft sürekli olarak uyarıda bulunuyor. Özellikle ABD siber altyapıları bu konuda hedef alındığı için bu alt yapılı mailleri kullanan kişilerin dikkatli olması da önerildi.

Çinli Volt Typhoon siber aktör olarak bilinen bir kişi olmasıyla özellikle ABD’nin pek çok alt yapısında kimlik kullanımı öğrenme gizli bilgileri erişme gibi farklı niyetlerinin olduğu ortaya çıktı. Bu konuda dikkatli olunması gerektiği ile ilgili uyarılarda bulunan Microsoft özellikle pek çok mail hesapları ve farklı hesapların hacklenmesi ile ilgili de uyarıda bulundu. ABD ve Asya arasındaki iletişim bozukluğuna kadar gidebilecek olan bu siber saldırılara karşı pek çok kişinin dikkatli olması gerekiyor.

Siber Saldırı İle Hangi Alanlara Erişim Sağlanır

Siber saldırı ile kimlik bilgilerini ağ bilgilerine ve aynı zamanda maillerde bulunan tüm bilgileri erişmek mümkün hale geliyor. Bu bilgilerle birlikte siber saldırılar devam ederken özellikle internet konusunda iletişim bozukluğuna kadar yol açabilecek bir siber saldırı olması bekleniyor. mail hesaplarını kullanan kişilerin gerekli güvenlik önlemlerini alması konusunda pek çok uyarılarda bulunuldu. Mail dışında Microsoft Temelli olan tüm hesaplarda Sibel saldırı durumu söz konusu olduğu için yine gerekli güvenlik önlemlerinin de alınması gerekiyor.

Siber saldırı ile ilgili pek çok kişi telefon bilgileri açısından çift faktörlü kimlik uygulaması gibi birbirinden farklı güvenlik önlemleri almaya çalışıyor. Özellikle Asya ve ABD üzerinde bulunan ülkelerin hedef alındığı bu konularda bu bölgelerde yaşayan kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Telefon bilgisayar hackleme mail hackleme gibi farklı yöntemlerle birlikte bilgiler sızdırılabileceği için pek çok kişinin cohaz kullanımı konusunda dikkat etmesi önemli bir durum haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet