Microsoft O Uygulama ile Yollarını Ayırıyor!

Teknoloji şirketleri bazı dönemlerde ihtiyaç duyulmayan ya da sistemsel açıdan yeterli gelmeyen uygulamalarını destekleme görevini sona erdirir.

Yayınlanma:
Microsoft O Uygulama ile Yollarını Ayırıyor!

Yeni gelen bir habere göre Microsoft’un Windows için hazırlattığı Cortana adlı uygulamasını desteklememe kararı aldığı ve yerine de yeni bir sistemin de temelinin atıldığı belirtildi.

Microsoft şirketi Cortana uygulamasını 2014 yılı içinde mobil cihazlardaki ses asistanı olarak dahil etmişti. 2023 yılı sonundan itibaren desteklenmeyecek olan Cortana ses asistanı yaklaşık olarak 9 yıldır Microsoft şirketinin alt yapısında işliyordu. Farkındalık ve popülerlik alanında geri kalan Cortana bu durumlardan dolayı başarı da elde edememiş ve gözden düşmeye başlamıştı.

Microsoft artık Windows için yapılan birçok uygulamayı kendi bünyesinden hazırlamaya çalışıyor. Bu şekilde sadece Microsoft özellikli uygulama ve cihazların Windows sistemi için uygun hale getirilmesi şirketin hedefleri arasında yer alıyor.

Küçülme Başladı!

2021 yılında Android ve IOS Microsoft şirketinin ses asistanı ile ilgili uygulamalarını durdurma kararı almıştı. Akıllı hoparlör sistemlerinden de kaldırılan Cortana son olarak 2023 yılı sonuna doğru Microsoft tarafından da devre dışı bırakılacaktı.

Cortana ses asistanı birçok rakibinden önce piyasaya sürülmenin avantajını elinde bulunduruyordu. Bu avantajdan yarar elde edemeyen Cortana rakipleri Apple Siri ve Amazon Alexa’ya karşı artık mağlup durumda yer alıyor.

Yeni Sistemler De Tanıtılmaya Başlandı!

Microsoft bir yandan bazı uygulamaları destekleme yapmak istemezken teknoloji koşullarına uygun olarak hazırlanan birçok uygulama sistemlerini de özenli bir şekilde destekleme kararı aldığını duyurdu. Windows ve Edge etkili yapay zekâ sistemlerine karşı tam destek sağlarken özellikle OpenAl yapay zekasının GPT-4 için ekstra bir özen gösterilme kararı alınmıştı.

Bu sistemi destekleyen Bing teknolojisi Microsoft tarafından duyuruldu. Geçen mart ayında ise Microsoft şirketi Office uygulamaları için tasarlanan Microsoft 365 Copilot’u duyurmuş ve özelliklerini de ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşma kararı almıştı.

Bu açıklamalardan yaklaşık 2 yıl sonra da Microsoft tarafından Build konferansında yapay zekâ sistemlerinin Windows 11 ile adeta bütünleşme yolunda olduğu ve bu yolda hızlı bir şekilde ilerleme kaydedildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet