Spotify Çalışanlarına Kötü Haber Geldi!

Müzik dinleme platformu olan Spotify geniş iş hacmi ve güçlü kadrosuyla adından söz ettiren şirketler arasında yer alıyor.

Yayınlanma:
Spotify Çalışanlarına Kötü Haber Geldi!

2023 yılı başından itibaren ülkemiz başta olmak üzere birçok ülkede yaşanan ekonomik kriz ve artan maliyetler bazı şirketlerde de küçülmeye doğru gidişatın önünü açtı.

Sportify şirketinin Podcast bölümü ile ilgili kötü haber de bizzat şirket tarafından açıklandı. Podcast bölümünde küçülme kararı aldıklarını ifade eden Sportify şirketi, detaylı açıklamalarına devam etti.

Geçen sonbahar aylarında birçok programı bitiren ve podcast ekibinde çalışan kişilerin yaklaşık olarak yüzde 5’i ile iş irtibatını kopardığını açıklayan Spotify’ın bu sürece doğru hızlı bir şekilde gidişatının temelinde ekonomik zorlukların yer aldığı ifade edildi. İşten çıkarma yolunu tercih eden Sportify ayrıca bazı bölümlerini birleştirme kararı almıştı.

Yeniden Yapılanma Süreci Açıklandı!

Sportify gibi pek çok teknoloji şirketi ekonomik zorluklardan dolayı bazı işçilerini işten çıkarma yolunu tercih etti. İşten çıkarma yolundan sonra özellikle Sportify’da yeniden yapılanmanın gündemde olduğu ifade edildi.

Şirketin podcast bölümünde yapılan işten çıkarmaların bu süreçte halen devam edebileceği eklendi. Podcast hazırlayanlara özel olarak yeni bir yaklaşıma doğru yönelmesi beklenen Spotify şirketinin bu alanda çalışan yaklaşık 200 kişiyi işten çıkarması da gündemde.

Yeni yapılanma ile beraber insan iş gücüne daha az ihtiyacı olacağı belirtilen Spotify şirketinde asıl amacın ekonomik olarak bir nebze olsun rahatlamak olduğu açıklandı. Spotify Studios birimini kurması beklenen Spotify şirketinin bu birimde Gimlet ve Parcast sistemlerini birleştirme noktasına doğru gidilmesi yönündeki kararı da bizzat kendileri tarafından duyuruldu.

Podcast Alanına Büyük Yatırım Yapıldı!

Podcast içeriği oluşturan ve bunların Spotify üzerinden dinletiye açabilen içerik üreticileri yeni sistemle beraber daha fazla ön plana alınacak. Bu şekilde açıkça kâr hedefinde olan Podcast üreticileri için büyük bir fırsatında önü açılmış oluyor. Spotify şirketi 2019 yılında podcast bölümüne büyük bit yatım yaptı.

Bu yatırımda Gimlet, Parcast ve yeni içerik oluşturma sistemi olan Anchor satın alınarak Spotify teknoloji şirketinin faaliyetlerine eklenmişti. Bu kapsamda hızlı bir büyüme hedefine giren Sportify’da son 3 yıl içinde gelinen son noktanın da ekonomik açıdan dezavantajları ortaya döküldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet