Türkiye Etki Konseyi’ne global ödül

Türkiye Etki Konseyi son üç yıl içinde kurulan kurumsal gönüllülük konseyleri arasından Points of Light’ın mükemmellik ilkelerine göre birinci seçilerek Hızlı Başlangıç Ödülü’nü kazandı. 38 ülkedeki ağıyla...

Yayınlanma:
Türkiye Etki Konseyi’ne global ödül

Türkiye Etki Konseyi son üç yıl içinde kurulan kurumsal gönüllülük konseyleri arasından Points of Light’ın mükemmellik ilkelerine göre birinci seçilerek Hızlı Başlangıç Ödülü’nü kazandı. 

38 ülkedeki ağıyla milyonlarca insanı harekete geçmeye teşvik eden, global bir sivil toplum kuruluşu olan Points of Light, Hızlı Başlangıç ​​Ödülü'nü 14-16 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlediği çevrim içi konferansta takdim etti. 2000’lerin başından bu yana verilmekte olan Hızlı Başlangıç Ödülü’nü ilk kez ABD ve Kanada dışında bir ülkenin konseyi aldı. Global bir ödül kazanmaktan dolayı onur duyduklarını belirten Türkiye Etki Konseyi Başkanı Arzu Pınar Demirel ‘‘Bu ödül bugüne kadar yaptıklarımızla doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Türkiye Etki Konseyi’nde özel sektör, sivil toplum, akademi ve Birleşmiş Milletler’i bir araya getiriyoruz. Tüm sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla (SKA) ilgiliyiz. Ancak etkimizi kolektif hareketle büyütmek için odak bir amaç seçtik: Toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştirmek, kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmek. Gönüllülüğün gücüyle, eşitlik yolunda, etkili bir değişim gerçekleştirebileceğimize yürekten inanıyorum’’ dedi.

Points of Light Başkanı ve CEO'su Natalye Paquin, “Points of Light, Türkiye Etki Konseyi'ni kurumsal gönüllülük şampiyonları olarak bağlılıkları ve liderliklerinden dolayı tebrik ediyor” dedi. “SKA’ları ele alma yaklaşımları ve kadın ve kız çocukları için eşitliğe odaklanmaları, ortak bir hedefi desteklediklerinde bir şirketler ağının sahip olabileceği etkinin örnekleridir.”

Türkiye Etki Konseyi çalışan gönüllülüğünde global bir ağ olan IMPACT2030 tarafından başlatılan dünyadaki ilk altı konsey arasında yer alıyor. Kapasite Haritalama Projesiyle kurumsal gönüllülüğün mevcut durumunu, potansiyelini ve çalışanların desteklediği SKA’ları belirleyerek stratejisini  geliştiren Türkiye Etki Konseyi, mükemmellik ilkelerini hayata geçirme başarısını gösterdiği için bu ödülü almaya hak 

kazandı. Kurumsal gönüllülük konseylerindeki mükemmellik ilkeleri, konseylerin operasyonlarını, etkinliklerini ve başarılarını en üst düzeye çıkarmak için çaba göstermelerine yardımcı olmak amacıyla Points of Light tarafından belirlenen kriterlerdir.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet