Uzaktan çalışan şirketler için verimden çalan ne varsa tek tıkla tespit ediliyor

Uzaktan çalışan şirketler için verimden çalan ne varsa tek tıkla tespit ediliyorEsnek çalışma düzeni verimlilik hesabı arayışlarını artırıyor. Çalışanların %29’u ekip içindeki iş birliğini güçlendirerek motivasyonu...

Yayınlanma:
Uzaktan çalışan şirketler için verimden çalan ne varsa tek tıkla tespit ediliyor

Uzaktan çalışan şirketler için verimden çalan ne varsa tek tıkla tespit ediliyor

Esnek çalışma düzeni verimlilik hesabı arayışlarını artırıyor. Çalışanların %29’u ekip içindeki iş birliğini güçlendirerek motivasyonu ve çalışma verimini artıracak dijital araçların kullanılmasını çözüm olarak görürken, verimlilik ve işbaşı çalışma zamanlarının takibini yapabilecek programlara yönelim başlıyor. Bu ihtiyaca çözüm üretenlerin başında gelen FlexyTime’ın Kurucu Ortağı Arda Diker, “Şirketlerin zamanı etkin yönetmesi için kullanılan dijital araçlarla, işbaşı ve mesai bitiş saatlerinin takibi, mola, çalışma ve toplantı saatlerinin hesaplanması gibi değerlendirmeleri otomatik olarak yapmak mümkün” dedi. 

Pandemiyle yaygınlaşan esnek çalışma modelleri, beraberinde çalışan verimliliğinin merkezde olduğu bir yönetim anlayışını da getirdi. McKinsey’nin uzaktan çalışan ekiplerin görüşlerini içeren araştırmasına göre, pandemi öncesinde uzaktan çalışmak isteyenlerin oranı %8’ken, pandemi sonrası %11’e, hibrit çalışma taraftarlarının %30’luk payı ise %52’ye yükseldi. Ancak %44’lük geniş bir kesim, bu süreçte şirket içi iletişimin kaybolmasından ve iş arkadaşlarıyla olan ilişkilerinin azalmasından korkuyor. %29’luk bir kesim de ekip içindeki iş birliğini güçlendirerek motivasyonu ve çalışma verimini artıracak dijital araçların kullanılmasını çözüm olarak görüyor. Türkiye’de de benzer şekilde seyreden bu tablo, verimlilik ve işbaşı çalışma zamanlarının takibini yapabilecek programlara ihtiyacı artırıyor. Bunların başında gelen FlexyTime, iş dünyasının en değerli varlığı olan vaktin verimli kullanılması için tüm işlemleri tek sistemle çözerek şirketleri dijital çağın iş dinamiklerine entegre etmeyi amaçlıyor. 

Verimliliği düşüren etkenleri tespit ediyor ve uyarıyor 

Otomatik Zaman Takibi, Zaman-Maliyet Hesaplama, Güçlü Raporlama, Üretkenlik Hedefleme gibi modüllerle işveren ve çalışanların işini kolaylaştırdıklarını belirten FlexyTime Kurucu Ortağı Arda Diker, “Pandemi boyunca çalışanların büyük bir bölümünün evden çalışmaya kolay adapte olduğunu görüyoruz. Ancak esas nokta, adaptasyon sonrasındaki sürecin sürdürülebilirliği. FlexyTime olarak evden veya ofisten çalışılması fark etmeksizin, şirketlerin zamanı etkin yönetmesi için bir araç sunuyoruz. İşbaşı ve mesai bitiş saatlerinin takibi, mola, çalışma ve toplantı saatlerinin hesaplanması gibi değerlendirmeleri sistem otomatik olarak yapıyor. Kurduğumuz sistemle iş hayat dengesi ve çalışma alışkanlıkları tespit edilerek tavsiyeler veriliyor. Verimliliği en çok düşüren uygulama ve internet sitelerini size göstererek uyarıyor. Böylece bunlara yönelik farkındalık yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Bir günün muhasebesi tek tıkla yapılabiliyor 

Temelde verimliliği ve çalışma saatini otomatik tutabilmeye ve tek tuşla bir günün muhasebesinin hem çalışan hem işveren için kolaylıkla yapılıp yönetilmesine imkan verdiklerine de değinen Arda Diker, “Bunun için kullanıcılara bir güne dair tüm raporları Excel formatına alarak ihtiyaca göre daha farklı raporlamalar oluşturma imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda toplantıda geçen süreleri otomatik olarak hesaplamak için Outlook takvimlerine entegre edilen ve toplantıların kaydedilmesini sağlayan Outlook entegrasyonuyla verimden çalan toplantıların tespit edilmesine olanak tanıyoruz. Ayrıca kurulum ve sonrasında yaşanabilecek teknik problemler için de telefon, e-posta ve destek sistemi üzerinden hizmetlerimizi sürdürüyor, Türkçe ve İngilizce dil desteği de sunuyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet