YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİNE AYAR "HERKES KURALLARA UYMAK ZORUNDA"

Son dönemlerde Alanya'da fazlasıyla gündeme gelen yamaç paraşütüyle ilgili konuda Alanya Kaymakamlığı tarafından hazırlanan yönergeyi Antalya Valiliği onaylandı. Türkiye’nin farklı yerlerinde olduğu gibi kurallar ve kontrol...

Yayınlanma:
YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİNE AYAR "HERKES KURALLARA UYMAK ZORUNDA"

Son dönemlerde Alanya'da fazlasıyla gündeme gelen yamaç paraşütüyle ilgili konuda Alanya Kaymakamlığı tarafından hazırlanan yönergeyi Antalya Valiliği onaylandı. Türkiye’nin farklı yerlerinde olduğu gibi kurallar ve kontrol sistemi Alanya'da da uygulanacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanımız Mimar Mustafa Toklu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Mustafa Toklu açıklamasında;

"Yıllardır düzensiz ve disiplinsiz bir şekilde yürütülen, zaman zaman da kaçak atlamaların olduğu yamaç paraşütüyle ilgili Alanya Kaymakamlığımız tarafından hazırlanan yönerge Antalya Valiliğimizin onayı ile 2 hafta önce yürürlüğe girmiştir. Bu yönerge ile Türkiye’nin farklı yerlerinde olduğu gibi kurallar ve kontrol sistemi getirilmiştir. Bu yönerge doğrultusunda denetim ve kontrol ekipleri oluşturulmuş olup buna ilişkin denetlemeler de başlamıştır. Başta Türsab olmak üzere ilgili taraflara kimlerin yetkili olduğu tebliğ edilmiş ve kaçak atlayışlara misafirlerin yönlendirilmemesi gereği belirtilmiştir. Ancak maalesef halen kaçak ve belgesiz atlayışlar gerçekleştirilmektedir. Dün gerçekleşen kaza da bir belgesiz atlayışın sonunda gerçekleşmiştir. Atlayış yerinden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesiyle birlikte bu kaçak atlayışların önüne geçilecektir. Bundan sonra yamaç paraşütüyle ilgili daha disiplinli, kurallara uygun ve sadece gerekli yetki ve evrakları olan kişilerin çalıştırılacağı bir sistem düzenlenmiştir. Bu işle ilgilenen herkesin sadece belgeli firma ve kişilerce düzenlenen atlayışlara dahil olması önemlidir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet