Yazılım ihracatını son 2 yılda yüzde 50 artıran Univera, Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer aldı.

Yazılım ihracatını son 2 yılda yüzde 50 artıran Univera, Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer aldı.Yerli ve milli yazılım sektörünün öncülerinden Univera, son 2 yılda yazılım ihracatını %50 artırarak...

Yayınlanma:
Yazılım ihracatını son 2 yılda yüzde 50 artıran Univera, Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer aldı.

Yazılım ihracatını son 2 yılda yüzde 50 artıran Univera, Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer aldı.

Yerli ve milli yazılım sektörünün öncülerinden Univera, son 2 yılda yazılım ihracatını %50 artırarak Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer almaya hak kazandı. Univera İdari İşler ve Finans Müdürü Tülay Karabacakoğlu, son yıllarda hızla gelişen sektörün 2019’da yurt dışına odaklanarak büyümeye devam edeceğini söyledi.

ISTANBUL (TR) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasına göre, Türkiye’de hizmet ihracatı yapan en büyük 500 şirketin 47’si yazılım ve bilişim sektöründe faaliyet gösteriyor. Son yıllarda hızla büyüyen sektörde, kurumsal teknoloji çözümleri sunan Univera, son 2 yılda yazılım ihracatını %50 artırarak Türkiye’nin en büyük 500 hizmet ihracatçısı arasında yer aldı. Univera’nın %100 yerli sermaye ile geliştirdiği kurumsal iş süreçlerine yönelik yazılımlar, son 3 yıldır bağımsız araştırma kuruluşu Promotion Optimization Institute (POI) tarafından dünyanın en iyi 5 yazılımı arasında gösteriliyor.

“2019 yılında hedefimiz, ihracatın gelirlerimiz içindeki payını artırmak”

İdari İşler ve Finans Müdürü Tülay Karabacakoğlu, “Yerli yazılım sektörünün gerek ihracatta payının artması gerekse de cirosal olarak ülke ekonomisine sağladığı katkı, sektörün potansiyelini gözler önüne seriyor. Yerli kurumsal teknoloji çözümlerimizin ülkemizde yaygınlaşırken yurt dışından da ciddi talep görmesi bizi umutlandırıyor. Bu nedenle beklentilerimiz büyük. 55 kişilik ArGe ekibimizin geliştirdiği milli yazılım ve teknoloji çözümlerini; Kazakistan, Gürcistan ve Moldova’nın başını çektiği onlarca ülkeye ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz. Ciromuzun %13’ünü yazılım ihracatından elde ediyoruz. 2019 yılında bu oranı artırmayı ve Türkiye’de yüzlerce markayla edindiğimiz tecrübeyi global pazarda yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırmasına göre, ilk 500’e giren yazılım ve bilişim ihracatçılarının 2017 yılı toplam cirosu 2016’ya göre %87 artarak 3 milyar 927 milyon dolara ulaştı. Bu şirketler 2017’de 56,6 milyon dolar yatırım yaparken Türkiye’nin toplam ihracatına 207 milyon dolar katkı sağladı.

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (850) 885 12 55


Univera Hakkında
1992 yılından beri kurumsal teknoloji çözülümleri sunan Univera, satış, lojistik ve servis konularında şirketlerin dijitalleşmesini sağlayan yazılımlar üretiyor. 2015 yılından beri faaliyette olan Ar-Ge Merkezinde üretilen A’dan Z’ye çözümler farklı sektör ihtiyaçlarına yönelik olarak Çoklu Kanal Satış Yönetimi, İş Ortağı Yönetimi, Mobil Ekip Yönetimi, Depo ve Üretim Yönetimi, Sahadan Veri Toplama, Tedarik Yönetimi gibi konularda iş süreçlerinin hızlı ve en az hatayla gerçekleştirilmesini sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet