106 Yıl Önce Çanakkale’nin Geçilmeyeceğini Tarihe Not Düştük

Vali Ersin Yazıcı Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni’nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Törenin ardından Vali Yazıcı Şehit Aileleri Derneklerini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.Cumhurbaşkanı...

Yayınlanma:
106 Yıl Önce Çanakkale’nin Geçilmeyeceğini Tarihe Not Düştük

Vali Ersin Yazıcı Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni’nde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Törenin ardından Vali Yazıcı Şehit Aileleri Derneklerini ziyaret ederek, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyalarını şehit yakınlarına ve gazilere takdim eden Vali Ersin Yazıcı; “Önemli bir töreni gerçekleştirmek için bir aradayız. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. O destansı mücadelenin yıldönümü. Bundan tam 106 yıl önce ‘Çanakkale Geçilmez’ diye tarihe not düşerek bunu bütün dünyaya kanıtladık. Bu destansı mücadelemizin şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi huzurlarınızda rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni’ne Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Erdal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Sezai Özkurt, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Abdullah Çalışkan ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Vatanımız ve Bayrağımız İçin Canımızı Seve Seve Feda Ederiz

Çanakkale destanında vatan için, millet için, bayrak için imanla ve cesaretle savaşan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağımızı söyleyen Vali Yazıcı; “Uzun yıllardır bu topraklardayız. 1000 yıl önce Anadolu’yu Türklerin yurt edinmesiyle başlayan bu süreçte atalarımız birçok zorluklarla karşılaştı. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bütün dünyanın gözü, şehit kanlarıyla sulayarak vatan yaptığımız bu kutsal topraklarda. Dolayısıyla vatanımızın 1 milimetresini dahi hiç kimseye vermeyeceğimizin en büyük emaresi, Çanakkale destanı ve ardından gelen Kurtuluş Savaşı’mızdır. Bu önemli gün vesilesiyle bütün dünyaya bu toprakların bizim olduğunu ve ilelebet de bizim kalacağını duyurmak istiyorum.  100 yıl önce yazılan bu destanlarda olduğu gibi buradaki salonda bulunan hepimiz, vatanımız ve bayrağımız için gerekirse canımızı gözümüzü kırpmadan feda ederiz.” diye konuştu.

Türk Milletinin Baş Tacısınız

Kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin, milletimizin gözünde her zaman baş tacı olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Vatanımız için canını hiçe sayıp cephede göğüs göğüse savaşan çok değerli gazilerimize ve şehit ailelerimize Türkiye Cumhuriyetinin övünç madalyasını takdim etmek için buradayız. Bütün Türk milletinin baş tacısınız. Hakkınız hiçbir zaman ödenmez. Gazilerimize tekrardan bu tören vesilesiyle teşekkür etmek istiyorum. Bir kez daha Rabbim şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın, gazilerimize ve sizlere uzun ömürler versin. Gönlümüzün en yüce yerindesiniz.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı, konuşmasının ardından şehit aileleri ve gazilere devlet övünç madalyalarını takdim etti.

Vatan İçin Canını Hiçe Sayan Kahramanlarımız

Vali Yazıcı, Devlet Övünç Madalyası ve Tevcih Töreni’nin ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Şehit aileleri ve gazilerle sohbet edip hatırlarını soran Vali Yazıcı; “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olarak sizler bu yüce milletin baş tacısınız ve sonsuza kadar da baş tacı olarak kalacaksınız. Vatanı için hayatını feda etmek, kahramanlıkların en büyüğüdür. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle derneğimize ziyarette bulunmak istedik. Devletimiz ve milletimiz, şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecek. Tüm şehitlerimize minnettarız.” diye konuştu.

Demokrasimize Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

İkinci ziyaretini 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı; “Milletçe büyük bir kahramanlık destanı yazdığımız ve hainlere fırsat vermediğimiz o geceyi asla unutmayacağız. Dünya tarihinde görülmemiş bir cesaretin örneği olan 15 Temmuz’da, milletimiz hainlere karşı eşsiz bir direniş göstererek demokrasimizi yok etmek isteyenlere karşı mücadele verdi. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri ve Gazilerimize Gönül Borcumuz Var

Son ziyaretini Şehit ve Gazi Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı; “100 yıl önce Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da vatan için cephedeyken;  bugün, 15 Temmuz’da, Afrin’de, Cerablus’ta, El Bab’ta, Mavi vatanda, istiklal ve istikbalimiz için kutlu bir mücadeledeyiz. Bu yüce millet var oldukça kahramanlık destanları yazılmaya devam edecek. Bizler; vatan, bayrak, millet sevgisini tüm sevgilerden üstün tutan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletiz. Gazi bir milletin nesli olmaktan şeref duymaktayım. Şehadeti göze alarak mücadele verip gazilik ve şehitlik mertebesine ulaşan tüm gazilerimize ve şehitlerimize minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz. Milletçe ve Devletçe şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her şartta ve daima yanlarında olmayı gönül borcu biliriz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet