Alman turistler tatil için Antalya dedi

Turizmin başkenti denilince akla gelen Antalya, bu yıl en çok Alman turistler tarafından ziyaret edildi. Verilere göre 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında şehri hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı 3 milyon 405 bin 458 olurken, Antalya’yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı bakımından milletler sıralamasında Alman turistler liderliğini korudu.

Yayınlanma:
Alman turistler tatil için Antalya dedi

Alman turistler ilk sıralamaya girdi

Verilere göre 2023 yılında da Antalya’yı hava yoluyla ziyaret eden turist sayısı bakımından milletler sıralamasında Alman turistler liderliğini korudu. 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında Antalya’ya en çok turist yüzde 26,32’lik oran ve 827 bin 618 ile Almanya’dan geldi. Almanya’yı yüzde 24,92 oran ve 783 bin 737 turistle Rusya, sonra da yüzde 11,20 oran ve 352 bin 184 turistle İngiltere takip etti. Beş aylık dönemde hava yoluyla Antalya’ya en çok turist gönderen diğer ülkeler ise sırasıyla Polonya, Hollanda, Litvanya, Kazakistan, İsrail, Belçika ve Ukrayna oldu.

rus-turist-istanbul.jpg

Artış devam ediyor

Başarılı bir turizm sezonu geçiren Antalya’da turizm verilerindeki artış devam ediyor. Denizi, kumu, güneşi kadar tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel yapıları, antik kentleri ile turistlerin ilgi odağı Antalya''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet