Bayram teyakkuzu! Başkan Yücel: Rezervasyonsuz gelmeyin

Ülke genelinde 2 milyon kişinin tatil planı yaptığı Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük dönemde, en yoğun ilgiyi Antalya görüyor.

Yayınlanma:
Bayram teyakkuzu! Başkan Yücel: Rezervasyonsuz gelmeyin

9 günlük Bayram Tatili dün akşam başladı. Tatilcilerin gözde adresleri ise yine Akdeniz ve Ege sahilleri oldu. Özellikle de Antalya daha şimdiden dolmaya başladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın yatak kapasitesinin 650 bin civarında olduğunu belirterek bayram dönemi doluluk oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi. Paket tur kapsamında Antalya’da tatil planı yapan yerli turistin 300 bin civarında olduğunu açıklayan Kavaloğlu, kente günlük 65-70 bin yabancı turist geldiği bilgisini de verdi.

‘REZERVASYONSUZ GELMEYİN’ UYARISI

364 bin nüfuslu Alanya’da ise toplam yatak kapasitesi 200 bin. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de bayram rezervasyonlarının yüzde 90’lara çıktığını belirterek, “Bayramda yüzde 100’e ulaşmasını bekliyor ve tesislerin dolacağını düşünüyoruz. Misafirlerimiz mutlaka rezervasyonları yaptırarak gelmelidir, yer bulmakta ciddi güçlük yaşayabilirler. İkinci konutlar, yerleşik yabancılar, günübirlikçilerle ilçede nüfusun 1.5 milyonu bulmasını bekliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler olarak da tüm hazırlıklarımızı bu nüfus beklentisine göre yaptık, tüm personelimizle teyakkuzda olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet