Yurt dışı seyahatlerde bir numara! Rus turistlerin tercihi: Türkiye

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği'ne göre, Türkiye, Rus turistler için 2023 yaz sezonunda yurt dışı tatil destinasyonları arasında bir numaraya yükseldi. Türkiye'ye yapılan tüm yurtdışı tur satışlarının büyük bir kısmı Türkiye'ye yönelik gerçekleşiyor.

Yayınlanma:
Yurt dışı seyahatlerde bir numara! Rus turistlerin tercihi: Türkiye

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST), Türkiye'nin Rus turistler için 2023 yaz sezonunda bir numaralı yurt dışı tatil destinasyonu olduğunu açıkladı. RST'nin bildirisine göre, şu anda satılan tüm yurtdışı turlarının yüzde 35-65'i Türkiye'ye yönlendiriliyor.

Rus turistler arasında Türkiye'nin popülaritesinin devam ettiğine dikkat çeken RST Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, otel fiyatlarındaki artış nedeniyle başlangıçta Türkiye'ye yönelik paket tur satışlarında bir düşüş yaşandığını belirtti. Ancak haziran ayının sonunda Türkiye'nin tatil taleplerinde hala ilk sırada yer aldığını vurguladı.

Gorin, geçen yılın yoğun sezonunda haftada 750 uçuş gerçekleştirildiğini ve bu yıl ise Türkiye'nin İstanbul, Ankara, Alanya, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir şehirlerine haftada en fazla 1200 uçuş yapılmak üzere anlaşmaya varıldığını belirtti. Geçen yıla göre daha fazla uçuş imkanının olduğunu ve uçak bilet fiyatlarının istikrarlı ve uygun olduğunu söyledi.

Gorin, uçuş sayısındaki artış ve yurt dışına uçan filodaki büyük artışa rağmen rublenin zayıflamasına rağmen Türkiye'ye ulaşımın daha uygun hale geldiğini belirtti. Uçak biletlerinin genellikle yurtdışı tur paketinin maliyetinin önemli bir kısmını oluşturduğuna dikkat çeken Gorin, piyasada daha fazla uçuş olduğunda bilet fiyatlarının da düştüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet