ALANYA'DA YAZ KUR’AN KURSLARI 5 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Alanya Müftülüğüne bağlı cami ve Kur'an kurslarında yaz Kur’an kursları 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretime başlıyor.2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20...

Yayınlanma:
ALANYA'DA YAZ KUR’AN KURSLARI 5 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Alanya Müftülüğüne bağlı cami ve Kur'an kurslarında yaz Kur’an kursları 05 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibariyle eğitim öğretime başlıyor.

2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Başvurular 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında bizzat cami ve Kur’an kurslarına ya da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılabilecek.

Yaz Kur’an kursları eğitimine 4-22 yaş arası vatandaşlar başvuru yapabilecektir.

4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacaktır. 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi yapılabilecektir. 16-22 yaş arası öğrenciler başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacaktır.

Engellilere yönelik başvurular cami ve Kur’an kurslarına yapılabileceği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden de gerçekleştirilebilecektir. Yaz Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımız başvuru yapabileceklerdir.

Sınıflar imkânlar dâhilinde öğrencilerin yaş grubu, cinsiyeti, Kur’an-ı kerim okuma ve dini bilgi seviyeleri dikkate alınarak oluşturulacaktır.

Çevrim içi eğitime devam edecek olan öğrenciler yaz Kur’an kursu kitaplarını Alanya Müftülüğünden temin edebilecekleri gibi kitapların PDF formatına eğitim döneminde aktif olacak

yazkurankurslari.diyanet.gov.tr web adresinden de ulaşabileceklerdir.

Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetlerini sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütecek, Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecektir. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı kendilerine anlatılacaktır.

Bu vesileyle tüm öğrencileri Yaz Kur’an Kurslarına kayıt yaptırmaya bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet