ALKÜ’LÜ AKADEMİSYENLER AKADEMİK CÜBBELERİNİ GİYDİLER

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) 2020 Yılı Akademik Biniş Töreni düzenlendi.ALKÜ’de 2020 yılında akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni düzenlendi. Kestel Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da...

Yayınlanma:
ALKÜ’LÜ AKADEMİSYENLER AKADEMİK CÜBBELERİNİ GİYDİLER

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) 2020 Yılı Akademik Biniş Töreni düzenlendi.

ALKÜ’de 2020 yılında akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için biniş giyme töreni düzenlendi. Kestel Yerleşkesi Amfi Tiyatro’da bu yıl ikincisi düzenlenen törene ev sahibi olarak katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ın yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, ALKÜ Rektör Yardımcıları, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ALTSO) Mehmet Şahin, dekanlar, akademisyenler ve aileleri katıldı.

10 profesör, 14 doçent, 24 doktor öğretim üyesi toplamda 36 akademisyenin, akademik olarak unvanlarını yükseltmeye hak kazandıkları törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan; “Geçmişten günümüze toplumların gelişim aşamalarına bakıldığında, araştırma ve gelişmeye önem veren, sorgulayan, azmeden, ömrünü bilime adayan bilim insanları görülecektir” sözleriyle konuşmasına başladı. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan yetiştirme gayesi ile yola çıkan değerli akademisyenlerin her çalışmasının, Ülkenin temellerini daha da güçlendireceğini ifade eden Rektör Kalan; “Bu anlamda yaptığınız her çalışma için Ülkemiz ve Üniversite Yönetimimiz adına sizleri kutluyorum” dedi.

“GÜÇLÜ BİR AKADEMİK KADRO HEDEFİNDEYİZ”

Üniversitelerin güçlü bir akademik kadro hedefiyle araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve üretilen bilgiyi ülkenin yararına kullanmayı amaçlayan ve en önemlisi nitelikli insan gücü yetiştiren kurumlar olduğunu ifade eden Rektör Kalan sözlerine şöyle devam etti: “Biz de ALKÜ ailesi olarak bilimsel araştırmaların, özgün ve nitelikli yayınların çoğalması, edinilen bilgilerin ürün ve hizmete dönüşebilmesi gayreti içindeyiz.”

Konuşmasında ALKÜ ve gerçekleştirilen icraatlar hakkında törende bulunanları bilgilendiren Rektör Kalan; “2021 yılına geldiğimiz noktada, Üniversitemizde; 10 fakülte, bir yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunuyor. Öğrenci sayımız ise; 5 bin 175 Ön lisans, 8 bin 52 Lisans, 311 Yüksek Lisans ve 54 Doktora olmak üzere toplamda 13 bin 599’dur.  Bunun yanında 481 akademik, 325 idari personeli ile öğretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz” diyerek sözlerine devam etti. Göreve başladığı 2019 Eylül ayından bu yana gerçekleştirilen icraatlar hakkında kısa bilgiler veren Rektör Kalan, ALKÜ Abdurrahman- Nimet Alaattinoğlu Cami, ALKÜ Uygulama Anaokulu ve Ofisler , Kestel Yerleşkesi Sosyal Donatı Alanları, Teknolojik ve Endüstriyel Merkezi Uygulama Atölyesi yapılması, Sentetik Halı Saha Yapım İşi, Spor Salonu Bakım Onarımı Yapılması, Merkezi Derslikler ve Ofisler Binası İnşaatı İşi hakkında açıklamalarda bulundu.

180 öğrenci kapasiteli, 1.900 metrekare alana sahip, 250 metrekare iç bahçe oyun alanı, 10 derslik, spor salonu, yemekhane, kütüphane, uyku odaları, ofis ve çeşitli etkinlik sınıfların bulunduğu ALKÜ Uygulama Anaokulu’nun gerek personelin gerekse Alanya’nın bu alandaki önemli bir ihtiyacını karşıladığını ifade eden Rektör Kalan, Akademik Yazım Koordinatörlüğü, ALKÜ Yayınları (ALKÜY), Alanya Kitaplığı ve Kent Arşivi gibi yapılan birçok faaliyetleri anlatarak konuşmasına devam etti.

Konuşmaların ardından ilk olarak Rektör Kalan, profesörlük unvanına hak kazanan Prof. Dr. Mustafa Ümit Gümüşay ile Prof. Dr. Erdoğan Aslan’a binişlerini giydirdi. Tören, akademik ünvan kazanan öğretim üyelerine binişlerini giydirilmesi ve ardından çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet