BİRLİK’te güçleniyoruz

Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi olarak bir yetki dönemini daha başarılı bir şekilde sonuçlandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın...

Yayınlanma:
BİRLİK’te güçleniyoruz

Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi olarak bir yetki dönemini daha başarılı bir şekilde sonuçlandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hesabi değil hasbi davranarak tüm personelin yanında olduğumuz konusundaki tutarlı ve kararlı mücadelemiz sayesinde diğerleri zayıflarken biz BİRLİK'te güçlenmeye devam ettik” dedi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında gerek kısıtlı kapanma gerekse de tam kapanma döneminde alınan kısıtlamalardan PTT personeli muaf tutulduğunu kaydeden Başkan Karaca, bu süreçte tüm risklere rağmen çalışmaya devam eden meslektaşlarımızı yalnız bırakmadık. Sahada birlikte olduk, çalışan arkadaşlarımızı her hafta ziyaret etmeye devam ettiklerini kaydetti.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞTIK, ÇALIŞIYORUZ

Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi olarak bir yetki dönemini daha başarılı bir şekilde sonuçlandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Mitat Karaca, “Personelin yüzde 60'ından fazlasının üyemiz olduğu ve geçmiş dönemlere nazaran güçlenerek çıktığımız bir dönem yaşamaktayız. Birlik Haber-Sen Antalya Şubesi olarak göreve başladığımız 2018 yılı Kasım ayından beri yaşadığımız her türlü olumsuz koşula rağmen mücadelemizi, direnişimizi 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında aksatmadan sürdürdük. Zaman zaman karşılaştığımız sorunları diplomasi trafiği ile zaman zaman da cüzdan bırakma, basın açıklaması ve yargı yoluna başvurarak çözümü noktasında azami gayret sarf ettik” şeklinde konuştu.

KARA PROPAGANDA SENDİKACILIĞI YAPTILAR

Birlik Haber-Sen’in durmadan çalışmasına karşın diğer sendikaların sadece konuşarak üyeleri yalnız bıraktığını belirten Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Birlik Haber-Sen olarak bunları yaparken rekabet ettiğimiz diğer sendikalar ise personeli yalnız bırakarak sahadan uzak kaldılar veya sadece yetki dönemi olarak adlandırdığımız Mayıs ayında merkez ziyaretleri yaparak sendikamız aleyhine gerçek dışı ifadelerle kara propaganda yaparak sözde sendikal faaliyet yapmışlardır. Rakiplerimiz dün olduğu gibi bu dönemde aynı argümanları kullanmaktadırlar. Görülecek ki bir dahaki yetki döneminde de hep aynı argümanları kullanarak kazanılmış haklarımızın korunması, yeni kazanımlarının elde edilmesi, mevcut problemlerin çözümü için somut adımlar atan bu alana yoğunlaşmış olan hizmet kolumuzdaki tek Sendika olan Birlik Haber-Sen’i hedef alacaklardır” ifadelerini kullandı.

BİRLİK’TE GÜÇLENMEYE DEVAM ETTİK

“Göreve geldiğimiz günden beri sürekli olarak iletişim kanallarını açık tutarak her daim üyelerimizin yanında olmanın gayreti içinde olduk” diyen Başkan Karaca şunları söyledi: “Bizler personelimizin özlük hakları için mücadele ederken sadece bir ay bize üye olun diye sayı kaygısıyla çalışanlara teklif götürenleri gördü. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hesabi değil hasbi davranarak tüm personelin yanında olduğumuz konusundaki tutarlı ve kararlı mücadelemiz sayesinde diğerleri zayıflarken biz BİRLİK'te güçlenmeye devam ettik.Hiçbir zaman gereksiz ve gerginleştirici, kavgacı polemiklere dahil olmadan sadece Sendikamızın değil SENDİKACILIĞIN da seviyesini hep yüksek tutmanın amacıyla hareket ettik. Söyleyecek sözümüz çok olmasına rağmen, enerjimizi rakiplerimizin yaptığı gibi rakip Sendikaya saldırarak harcamadık.”

GÜÇLÜ OLMAYA DAVET ETTİ

Başkan Karaca ayrıca, “Son Toplu sözleşme masasında istediklerimizin uzağında bir öneri ile karşılaşınca bunu reddederek imza atmadan masadan kalktığımızda 81 sayfalık itirazımızı sunarak cüzdan bırakma eylemleri yaptığımızda, tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaptığımız basın açıklamalarında diğer Sendikaları yanımızda göremedik. Bu tavırla adeta ‘sorunlar artsın, biz de personel ziyaretlerinde bu sorunları kullanarak üye devşirelim’ mantığı ile hareket edildiği izlenimi olarak anlaşılabilmektedir. Buradan meslektaşlarımız olan tüm abi, abla ve kardeşlerime sesleniyorum… Sizleri pandemi dönemi dahil sizleri yalnız bırakan, sadece mayıs ayı yetki döneminde sizleri hatırlayan, çözüme yönelik bir emeği veya görüşü olmayan söylemlere itibar etmeyerek her dönem yanınızda olan BİRLİK HABER-SEN'de BİRLİK'te güçlü olmaya davet ediyorum” dedi.

BİZİMLE YÜRÜYEN ÜYELERİME TEŞEKKÜRLER

Amaçlarının personelin hakları için mücadele etmek, personele hizmet etmekse bunun için herhangi bir engel bulunmamakta olduğunu belirten Başkan Mitat Karaca son olarak şunları söyledi: “Biz Birlik Haber-Sen olarak rakiplerimizle gerginlik, kavgadan uzak bir şekilde haklı mücadelemizi 4688 sayılı kanunun verdiği tüm yetkileri kararlılıkla kullanarak sonuna kadar sürdürmeye, her zaman emekçinin yanında kalmaya devam edeceğiz. Bu yolda bizimle birlikte yürüyen ve başarılarımızda büyük payı olan Temsilcilerimiz ile gücümüzü aldığımız tüm üyelerimize teşekkür ediyor, tüm arkadaşlarımızı Sendikamıza davet ediyoruz. Bilinmelidir ki; 1 Milyondan fazla üyesi ile Türkiye'nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Memur-Sen'e bağlı BİRLİK HABER-SEN'de BİRLİKTE daha da güçlü olacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet