Antalya İtfaiyesinde kadın gücü! Görevde erkek sanılıyorlar

Antalya İtfaiyesi'nde görev yapan 4 kadın personel, erkek meslektaşlarıyla omuz omuza çalışarak her görevde koruyucu kıyafetleri ve maskeleri nedeniyle erkek sanılarak 'Ağabey, birader' hitaplarıyla karşılaşıyor.

Yayınlanma:
Antalya İtfaiyesinde kadın gücü! Görevde erkek sanılıyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, yangın söndürmeden kurtarma operasyonlarına kadar birçok farklı göreve müdahale ediyor. İstasyonlarında 4 kadın itfaiyeci de erkek meslektaşlarıyla aynı görevleri paylaşıyor. Her sabah ekipmanlarını kontrol eden ve araçları bakımını yapan itfaiyeciler, 24 saat boyunca nöbet bekliyor.

MASKE VE KORUYUCU KIYAFETLERLE TANINMAYAN KADIN İTFAİYECİLER

Koruyucu maskeler ve kıyafetlerle donanmış olan kadın itfaiyeciler, olay yerlerine vardıklarında sıkça erkek sanılarak 'Ağabey, birader' şeklinde hitaplarla karşılaşıyorlar. Maske çıkarıldığında vatandaşların şaşkın bakışlarıyla karşılaşan itfaiyeci kadınlar, sıkça "Siz kadın mıydınız?" sorusuyla karşılaşıyorlar.

İTFAİYECİ KADINLAR, MESLEKLERİNİ SEVEREK YÜRÜTÜYOR

İtfaiyeci Merve Nur Toy, ablası ile görevlerde sık sık karşılaştıklarını ve ablasının maskeli halde kendisini tanıyamadığını anlattı. Betül Erdal, itfaiyeci olmak için gerekli eğitimleri aldığını ve görevini severek yürüttüğünü ifade etti. Seda Özyurt da kadın meslektaşlarıyla benzer deneyimler yaşadığını ve "Nasıl yapabiliyorsunuz?" sorusuyla karşılaştıklarını belirtti. Merve Yiğit ise üniversite yıllarında itfaiyeciliğe olan ilgisini geliştirdiğini ve maske takıldığında kimliklerinin gizlendiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet