Büyükşehir yaralı yaban hayvanlarını tedavi ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda yaralı ve hasta yaban hayvanlarının tedavilerini gerçekleştiriyor. Mart ayından bu yana 120 hayvanın tedavisi yapıldı.Türkiye'nin en büyük hayvanat...

Yayınlanma:
Büyükşehir yaralı yaban  hayvanlarını tedavi ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nda yaralı ve hasta yaban hayvanlarının tedavilerini gerçekleştiriyor. Mart ayından bu yana 120 hayvanın tedavisi yapıldı.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 140 türde 1580 hayvana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat Bahçesi’nde hayvan türü ve sayılarını artırmaya yönelik çalışmalar sürerken, yaralı ve hasta hayvanların da bakım ve tedavisi gerçekleştiriliyor.

TEDAVİLERİ YAPILARAK BAKIMA ALINIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde son 3 ayda Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ya da bilgisi dahilinde getirilen yaralı veya hasta 120 yırtıcı ve yaban hayvanının tedavisi gerçekleştirildi. Baykuş, leylek, martı, tavşan, ördek, sincap, karga, kerkenez, su kaplumbağası gibi birçok yırtıcı ve yabani hayvanın tedavisi yapıldı. Hayvanat Bahçesi’nde tedavi sonucunda iyileşen hayvanlar ise tekrar doğaya salındı. Uzuv kaybı olan ve doğada yaşayamayacak olan hayvanların ise bakım ve korumaları hayvanat bahçesinde devam ediliyor.

KERKENEZLER DOĞAYA SALINDI

Doğada yaralı ve bitkin halde bulunan 2 kerkenez Antalya Hayvanat Bahçesi’nde tedaviye alındı. Beslenmeleri ve bakımları gerçekleştirilen kerkenezler tedavinin ardından doğaya salındı. Elektrik direğinde yaralanmış bir leyleğin ise kanadının bakımı gerçekleştirilerek veteriner hekimler tarafından koruma alanına bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet