Çubuk Beli Tüneli’ne ‘Cevat Uyanık’ adı verilsin önerisi

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya-Burdur Karayolu üzerinde inşaatı devam eden Çubuk Beli Tüneli’ne ‘Çubuk Beli’ türküsünü derleyen Cevat Uyanık’ın adının verilmesini önerdi.Antalya-Burdur Karayolu üzerinde...

Yayınlanma:
Çubuk Beli Tüneli’ne ‘Cevat Uyanık’ adı verilsin önerisi

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, Antalya-Burdur Karayolu üzerinde inşaatı devam eden Çubuk Beli Tüneli’ne ‘Çubuk Beli’ türküsünü derleyen Cevat Uyanık’ın adının verilmesini önerdi.

Antalya-Burdur Karayolu üzerinde adını türkülere veren Çubuk Beli’nde Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılında inşaatına başlanan ve devam eden tünel projesiyle ilgili Antalya Kent Konseyi’nden isim önerisi geldi. Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, 4 bin 400 metre uzunluğundaki tünele ‘Çubuk Beli’ türküsünü derleyen ‘Cevat Uyanık’ adının verilmesini önerdi.

GEÇİDİN YAŞATTIĞI ZORLUK

Türkülerin kimi zaman bir aşkı, kimi zaman bir acıyı dile getirdiğini hatırlatan Kent Konseyi Başkanı Kurt, “Çubuk (Çıbık) Beli türküsü de aşkına kavuşmasına engel olan bir geçidin yaşattığı zorluğu anlatıyor. Serik Karıncalı köyüne ait bu türkü dilden dile dolandı ve günümüze ulaştı. Bazı kaynaklara göre bu türkü ‘Cevat Aga’ olarak bilinen Cevat Uyanık’a, kimi kaynaklara göre ise babası Yanıkoğlu Şevket’e aittir. Türküyü derleyen kişinin Cevat Uyanık olduğu bilinmektedir” dedi.

ÖNERİ İLGİLİ KURUMLARA SUNULACAK

Bu türkünün Antalya için önemine de değinen Semanur Kurt, şunları söyledi: “Çubuk Beli türküsü, Antalya ile adeta özdeşleşmiş bir türküdür. Antalya-Burdur Karayolu üzerinde yapımı süren inşaat tamamlandığında bu tünele ‘Çubuk Beli-Cevat Uyanık Tüneli’ adı verilerek, bu önemli türkümüz sahibiyle birlikte yaşatılabilir. Bu önerimiz bakanlık başta olmak üzere ilgili tüm kurum kuruluşlara da sunulacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet