DOMİNO FUARCILIK, GÜNDER VE SOLARBABA “EIF 2021” İÇİN BİR ARADA!

ENERJİ DEVLERİ BU YIL 14.'ÜNCÜ EIF DÜNYA ENERJİ FUARI VE KONGRESİ’NDE ANTALYA’DA BULUŞACAK!Türkiye’de ve dünyada enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların ele alındığı en önemli platform olan ve 14.'cüsü düzenlenecek...

Yayınlanma:
DOMİNO FUARCILIK, GÜNDER VE SOLARBABA “EIF 2021” İÇİN BİR ARADA!

ENERJİ DEVLERİ BU YIL 14.'ÜNCÜ EIF DÜNYA ENERJİ FUARI VE KONGRESİ’NDE ANTALYA’DA BULUŞACAK!

Türkiye’de ve dünyada enerji üretimine ilişkin çok çeşitli konuların ele alındığı en önemli platform olan ve 14.'cüsü düzenlenecek EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı dünyanın dört bir yanından sektör profesyonellerini ağırlayacak. Etkinlik öncesi çalışmalarını hızlandıran Domino Fuarcılık ve işbirliği içerisinde olduğu Günder ve Solarbaba yetkilileri gündemi değerlendirerek online gerçekleştirdikleri canlı yayınla fuarda yapılacak yenilikler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda Türkiye’nin enerji konusunda dışa bağımlılığı, çevre problemi ve nüfus artışı ve buna bağlı artan çöp üretimi, iklim değişikliği gibi konuları masaya yatıran ekip, her şirketin bu konularda kendi yol haritasını hazırlaması gerektiği ortak görüşünde birleşirken, denetimin de bankalar ve finans kuruluşları tarafından yapılması konusuna dikkat çekti.

Dijital dönüşüme de değinen konuşmacılar güneş enerjisi ile ilgili programlar, yazılımlar görmeye başladıklarını ve teknolojinin bu sektöre katkısı olacağını belirtirken, üretilen elektriğin uzaktan da olsa kontrolü ve yönetiminin önemli olduğunu eklediler.

14.'üncü EIF Enerji Kongresi ve Fuarı 13-15 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya ANFAS Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleşecek. Amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi, en son gelişmeler ve uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak olan 14. EIF Enerji Kongresi ve Fuarı tüm sektör paydaşlarını bir araya toplayacak.

Dünya enerji sektörünün Türkiye’deki en önemli buluşma noktaları arasında bulunan etkinlik, enerjinin tüm dalları ile birlikte yenilenebilir enerji sektörünün tüm bileşenlerine ev sahipliği yaparken, dijitalleşme, endüstri 4.0, elektrikli araçlar, enerji depolama gibi son yılların güncel ve yeni konularını da ele alacak.

Enerjinin tüm taraflarının yer alacağı organizasyonda bu yıl birçok yenilik de olacak. Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER ile yapılan iş birliği neticesinde “Güneş Enerjisi Pavilyonu” kurulacak. Toplamda 18 firmaya katılım sağlanacak pavilyonda, firmalar standlar açacak, yeni iş birlikleri için fırsatlar yakalayabilecekleri bir network ortamı oluşturulacak.

14.'üncü EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı kapsamında, GÜNDER’in iki yılda bir düzenlediği, Türkiye’nin güneş enerjisine özgü tek uluslararası konferansı olan "SOLARTR 2021"e de ev sahipliği yapılacak. GÜNDER Yönetim Kurulu Başkanı Kutay Kaleli, "SOLARTR 2021" kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve dünyanın birçok ülkesinden gelecek bilim insanlarından sanayicilere, kamu kesimi temsilcilerinden güneş enerjisi uygulamacılarına kadar farklı kesimlerin olduğu sektör paydaşlarının güneş enerjisindeki yerel, küresel ve bilimsel son gelişmeleri değerlendirme ve öngörülerde bulunma fırsatları bulacağını belirtti.

2050 HEDEFİ: SIFIR KARBON EMİSYONU VE

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİR TÜRKİYE!

Toplantıya katılan Solarbaba’nın kurucusu Ateş Uğurel, “Uzun zamandır işbirliğine devam ettiğimiz EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı’nın stratejik partneri olarak, dünyadaki büyük enerji dönüşümünü anlamak ve ortaya çıkacak yeni iş modellerini anlatmak istiyoruz.” dedi ve Türkiye’de kökleri çok güçlü olan ama yepyeni bir misyonu ve vizyonu olan küresel bir kongreye imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, bu yılki fuar hakkında görüşlerini paylaşırken “Dünyanın enerji devlerini buluşturacak olan fuarımız, 14 yıldır olduğu gibi bu yıl da “Energy is Future” konseptiyle yola çıktı ve bu yolda “Kendi enerjisini üretebilen bir Türkiye” hedefiyle ilerliyor” dedi.

Ayrıca, bu yılki fuarın en önemli gündemlerinden birinin de “Enerjide 2050 Türkiye’si” konusu ve hedefleri olduğunu belirten Global Enerji Derneği Başkanı ve Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, en geç 2050 yılında Türkiye’de “sıfır” karbon emisyonuna ulaşmayı hedeflediklerini ve bu amaca destek verebilecek tüm paydaşları fuara beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet