GELENEKSEL DİYARBAKIR MUTFAĞINA MODERN DOKUNUŞLAR; FIRIN-Cİ

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Fırın-ci, Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yeni tariflerle bir araya getiriyor.Fırın-ci, yöresel Diyarbakır mutfağının en seçkin ve geleneksel lezzetlerini farklı yorum ve...

Yayınlanma:
GELENEKSEL DİYARBAKIR MUTFAĞINA  MODERN DOKUNUŞLAR; FIRIN-Cİ

Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Fırın-ci, Diyarbakır’ın geleneksel lezzetlerini yeni tariflerle bir araya getiriyor.

Fırın-ci, yöresel Diyarbakır mutfağının en seçkin ve geleneksel lezzetlerini farklı yorum ve sunumlarla harmanladığı menüsünü misafirlerinin beğenisine sunuyor. Her şubesinde özel şefler ve alanında tecrübeli ustalarla çalışan Fırın-ci’ nın özel taş fırınında pişirilen etler, Diyarbakır’dan getiriliyor ve tandırda pişirilen lavaşlarla servis ediliyor.

[gallery type="rectangular" columns="9" ids="79363,79364,79365,79366,79367"]

Diyarbakır Sınırlarını Aşan Lezzet;

Toprak Fırında “Ayvalı Kavurma”

Diyarbakır'a özgü olan bu farklı lezzet, Fırın-ci’ nın mutfağında, toprak fırında, yeni ve modern dokunuşlarla hazırlanıyor.

Özel tariflerin oluşturduğu menüde öne çıkan, geleneksel tatlar arasında; isteğe bağlı Beğendili İncik, Fırın Güveç ya da Fırın Ağzı İncik sipariş edebilirsiniz. Modern dokunuşların her sunumda hissedildiği Fırın-ci’da, en dikkat çeken tabak ise Cheddarlı Kebap ve Fırın-ci’ nın Sarması…

Geleneksel kebaptan vazgeçemeyenler için ise;  Diyarbakır kebabından Yoğurtlu kebaba, Alinazikten bifteğe kadar uzanan çeşitli et ve kebap seçenekleri de bulunuyor.

Şefin Spesyali;  Çıtır Yağlı Kuzu Sırt

Menüde yer alan özel soslu et yemekleri; sebzeli kuzu bonfile, tereyağlı dana kontrfile, soslu kuzu bonfile, kremalı etli mantar, hardal soslu kuzu lokum ve soslu bonfile sarma en çok tercih edilen lezzetler arasında. Çıtır yağlı kuzu sırt ise şefin en çok tavsiye ettiği yemek olarak sunuluyor.

Yöresel lezzetlerin tamamının sunulduğu Aşçı Tabağı ise Fırın-ci’nın tüm spesyallerinin yer aldığı zengin bir tabaktan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet