İstanbul’un Fethi’nin 568’inci Yıl Dönümü Mesajı

Asya ve Avrupa’nın kesişme noktası, doğu ve batı medeniyetinin sentezi İstanbul’un; sevgili Peygamberimizin övgüsüne ve müjdesine mazhar olan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri tarafından fethedilişinin...

Yayınlanma:
İstanbul’un Fethi’nin 568’inci Yıl Dönümü Mesajı

Asya ve Avrupa’nın kesişme noktası, doğu ve batı medeniyetinin sentezi İstanbul’un; sevgili Peygamberimizin övgüsüne ve müjdesine mazhar olan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri tarafından fethedilişinin 568’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Benzersiz bir coğrafi konuma, kadim bir geçmişe sahip olan İstanbul’un fethi, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahiptir. Fetih sadece Osmanlı ve Bizans Devleti’nin değil; kıtaların, milletlerin, medeniyetlerin, inançların tarihi seyrine de tesir etmiş, bir çağı kapatıp yeni bir çağı açmıştır.

Gerek sahip olduğu kadim tarihi ve medeniyeti gerekse konumuyla dünyanın en güzel şehirlerinin başında gelen İstanbul, aynı zamanda kahraman ecdadımızdan tevarüs eden sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet gibi yüce hasletlerimizin de timsalidir.

Sadece toprakları değil, gönülleri de fetheden ecdadımızın adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimiyle yüzyıllarca farklı kültür ve dinlerin bir arada yaşadığı bu kadim şehir, bu özelliğiyle tüm dünyaya örnek teşkil eden hem coğrafi hem de ticari açıdan dünyanın başkenti konumunda bir medeniyet merkezidir. Bu özellikleriyle fetih ve İstanbul, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aziz Milletimiz için daima gurur ve ilham kaynağı olacaktır.

İstanbul’un fethinin 568’inci yıldönümünün bütün milletimize hayırlar getirmesi temenni ediyor, başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Ersin YAZICI

Antalya Valisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet