Küresel piyasalar

Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Aşı endeişelerine karşın teşvik iyimserliğinin desteğiyle kapandıDün piyasalarda neler oldu?Dün ABD piyasaları, aşının tedariğine ilişkin problemlere ilişkin endişelerin teşvik paketine...

Yayınlanma:
Küresel piyasalar

Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Aşı endeişelerine karşın teşvik iyimserliğinin desteğiyle kapandı

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, aşının tedariğine ilişkin problemlere ilişkin endişelerin teşvik paketine ilişkin gelişmelerle bastırılması sonucu genel olarak alıcılı seyir izledi. WSJ’da yayımlanan habere göre Pfizer’ın bu yıl için üretmeyi planladığı aşı miktarını tedarik zinciri problemleri nedeniyle yarıya indirdiği belirtildi. 2020 yılı için 100 milyon doz aşının üretmeyi planlayan şirket, hammadde sorunları nedeniyle bu rakamı 50 milyon doz seviyesine revize etti. Kalan 50 milyon doz da bu yıl üretim arttıkça telafi edilecek. 2021 yılında da 1,3 milyar doz aşı üretilecek. Ancak, mevcut gelişme ile küresel büyümeye ilişkin öne çıkan endişelerin risk algısı üzerindeki etkisi teşvik iyimserliği ile dengelendi. Tarafların miktar cephesinde görüş ayrılıkları yaşamasına karşın, Senato Çoğunluk Lideri Mc Connell’ın uzlaşmanın mümkün olduğunu ifade etmesi ümitleri canlı tutuyor. Bu bağlamda, Dow Jones endeksi %0,29 değer kazancı ile 29.969,52 puan seviyesinden kapanırken, Nasdaq endeksi %0,23 artışla 12.377,18 puandan günü tamamladı. S&P 500 endeksi ise %0,06 düşüşle 3.666,72 seviyesinden kapandı.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasaları genel olarak karışık seyir izliyor. ABD Savunma Bakanlığı askeri bağlantıları olduğu gerekçesiyle Çinli çip üreticisi SMIC, petrol şirketi CNOOC, China Construction Technology Co. Ltd. ve China International Engineering Consulting Corp. şirketlerini kara listeye alması fiyatlamaların temelini oluşturuyor. ABD vadeliler cephesinde de, bugün açıklanacak olan Kasım ayı tarımdışı istihdam verisi öncesinde pozitif seyir hakim.

Yurt dışında, ABD’de Kasım ayı istihdam raporu takip edilecek. ABD’de Ekim ayında 638 bin kişi artış gösteren tarım dışı istihdamının Kasım ayında da 475 bin kişi artış göstermesi; ortalama saatlik kazançların aylık bazda %0,1 artış göstermesi ve yıllık artış rakamının Ekim ayındaki %4,5 seviyesinden %4,2 seviyesine gerilemesi; işsizlik oranının da %6,9’dan %6,8’e düşüş göstermesi bekleniyor.

Gelecek gündemde neler var?

Yeni haftada ABD’de TÜFE ve Michigan tüketici güveni verisi izlenecek. Euro Bölgesi’nde de büyüme ve Sentix tüketici güveni verilerine ek olarak, AMB Aralık ayı faiz kararı toplantısı takip edilecek.

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Dün ABD piyasaları, aşının tedariğine ilişkin problemlere ilişkin endişelerin teşvik paketine ilişkin gelişmelerle bastırılması sonucu genel olarak alıcılı seyir izledi.(Halk Yatırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet