Kütüphaneler Eğitimimizin En Önemli Parçasıdır

Vali Yazıcı, Kepez Dokumapark’ta yapımı tamamlanan Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Vali Yazıcı, kütüphanelerin eğitimin en önemli parçası olduğuna vurgu yaptı.Vali Ersin Yazıcı,...

Yayınlanma:
Kütüphaneler Eğitimimizin En Önemli Parçasıdır

Vali Yazıcı, Kepez Dokumapark’ta yapımı tamamlanan Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Vali Yazıcı, kütüphanelerin eğitimin en önemli parçası olduğuna vurgu yaptı.

Vali Ersin Yazıcı, Kepez Belediyesi tarafından eski Dokuma Fabrikası yerleşkesinde inşa edilen ve Antalya’nın ilk müze kütüphanesi olma özelliği taşıyan Cemil Meriç Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Vali Yazıcı’ya, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Ticaret Odası Başkanı Davut Çetin ve protokol üyeleri katıldı.

Gençlerimizde Okuma Bilinci Ve Alışkanlığını Arttıracak

Cemil Meriç Kütüphanesi’nin Kepez ve Antalya’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Kütüphanelerimiz eğitimimizin ayrılmaz önemli bir parçasıdır. Böyle güzel eserlerin gençlerimizde okuma bilinci ve alışkanlığı kazandıracağına inanıyorum. Kitap eğitimin temeli olduğuna göre, gençlerimiz için kitaba kolay ulaşabilecekleri kütüphanelerin önemi çok büyüktür. Kütüphaneler insanlığın bilgi birikimini bize taşıyan, bizim her alanda yetişmemizi sağlayan kaynaklar ve hazinelerdir. Bu güzel etkinlikte, bu güzel açılışta sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu değerli yapıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Cumhuriyet Tarihimizin En Önemli Tefekkürlerinden

Kütüphane için düşünülen ismin de takdire şayan olduğunu dile getiren Vali Yazıcı; “Kütüphanemizin ismi de çok güzel. Cumhuriyet tarihimizin en önemli tefekkürlerinden birisi Cemil Meriç. Bu ismin de böylesine güzel bir yapıtta düşünülmüş olması takdire şayan bir hareket.” dedi.

Kepez Bilgi Çağını Yakalamış Durumda

Kepez’in son dönemlerdeki atılımlarıyla bilgi çağını yakaladığına vurgu yapan Vali Yazıcı; “Kepez’de çağı yakalamış süper lige aday olan Türkiye’nin vizyonunu yakalamış bir yönetim görmekten çok mutluyum. Kepez son dönemdeki örnek projeleriyle adından bir hayli söz ettiriyor. Böyle bir kütüphaneyi ilimize kazandıran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Cemil Meriç Kütüphane’sinin tüm Antalyalılara hayırlı olmasını dileyen Vali Yazıcı kütüphanedeki kitaplar için “İnşallah buradaki kitaplar çok çabuk yıpranır.” diyerek sözlerini noktaladı. Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri ve bağışçılarla birlikte kurdele kesimi yapılarak kütüphane hizmete girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet