Merck Global’in “Future Ways of Working” (GeleceÄŸin Çalışma Modelleri) projesi 1 Ocak 2022 itibariyle Merck Türkiye’de hayata geçirildi. “GeleceÄŸin Çalışma Modelleri” ile çalışanların iÅŸ-yaÅŸam dengesine önem vererek ve en verimli ÅŸekilde çalışmalarını saÄŸlayarak, pozitif bir ortamda güçlü iÅŸ sonuçlarına ulaÅŸmak hedefleniyor.
Ülkemizde yaklaşık 200 kiÅŸilik bir organizasyonu olan bilim ve teknoloji ÅŸirketi Merck çalışanlarının 60’ı merkez ofis, 40’ı da saha ekiplerinden oluÅŸuyor. Pandemi öncesinde de esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma uygulamasına sahip olan Merck Türkiye, ilk vakanın görülmesiyle birlikte tamamen uzaktan çalışma sistemine geçiÅŸ yaptı.
“Merck’te ‘GeleceÄŸin Çalışma Modelleri’ ile geleceÄŸi çalışanlarımızla birlikte ÅŸekillendiriyoruz” diyen Merck Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Gaye MesçioÄŸlu; “Artık bilgisayarımızın ve internet baÄŸlantısının olduÄŸu her yerden iÅŸimizi kolayca yapabiliyoruz. Bu model sorumluluk alma, iÅŸi sahiplenme, çeviklik, psikolojik saÄŸlamlık, zaman yönetimi ve kiÅŸisel disiplin gibi yetkinliklerin de öne çıkmasını saÄŸladı” diyerek sözlerine devam etti. İletiÅŸim teknolojilerinde yaÅŸanan baÅŸ döndürücü geliÅŸmeler ve pandemiyle birlikte bu teknolojilerin hızla hayatımıza girmesi sonucu, ÅŸirket içi iletiÅŸim kanalları olarak çevrim içi platformların ve sanal iletiÅŸim araçlarının ön plana çıktığının da altını çizdi.
“Merck oyunun kuralını kalıcı olarak deÄŸiÅŸtiren bir projeyi hayata geçirdi.”
Merck Global’in “Future Ways of Working” (GeleceÄŸin Çalışma Modelleri) projesini 1 Ocak 2022 itibarıyla Merck Türkiye’de hayata geçirdiklerini belirten MesçioÄŸlu; “GeleceÄŸin Çalışma Modelleri” ile çalışanlarımızın iÅŸ-yaÅŸam dengesini de önemseyerek onlara daha fazla esneklik sunmayı, en verimli ÅŸekilde çalışmalarını saÄŸlayarak pozitif bir ortamda güçlü iÅŸ sonuçlarına ulaÅŸmayı hedefliyoruz. Bu yeni model ile hem çalışma ÅŸekillerimizi hem de liderlik etme ve öÄŸrenme ÅŸekillerimizi geliÅŸtiriyoruz” dedi.
“GeleceÄŸimizi çalışanlarımızla birlikte ÅŸekillendireceÄŸiz”
Merck Türkiye’de “GeleceÄŸin Çalışma Modeli” yönetici ve çalışanın karşılıklı anlaÅŸma yoluyla çalışma zamanını, yer, süre ve dağılım bakımından düzenlediÄŸi çalışma modelini ifade ediyor.
Bu modeli hem çalışanın hem de iÅŸverenin ihtiyaçlarını kapsamak ve karşılamak üzere geliÅŸtirdiklerini belirten MesçioÄŸlu; “Yeni modelimizi “Esnek ve Uzaktan / Hibrit Çalışma Modeli” olarak adlandırdık ve çalışanlarımıza “Uzaktan / Hibrit Çalışma”, “Esnek (DeÄŸiÅŸken) Çalışma Saatleri”, “Kısmi Süreli (Part-time) Çalışma” ve “İş Paylaşımı” gibi farklı alternatiflerle çalışma modelleri sunduk. Bu kapsamda yöneticilerimize ve çalışma arkadaÅŸlarımıza “Bilgilendirme Toplantıları” düzenledik. Bu seanslarda yöneticilerimizin ekiplerinin tüm potansiyellerini ortaya çıkarmaları için mümkün olan en iyi çalışma ortamını oluÅŸturmalarına yardımcı olacak araçlar saÄŸladık.” dedi.
“İyi Olma Hali (Wellbeing) Kampanyasıyla “GeleceÄŸin Çalışma Modelleri” projesini daha da güçlendirdik”
Merck Türkiye “GeleceÄŸin Çalışma Modelleri” projesini hayata geçirirken bütünsel bir yaklaşımla pandemi ile baÅŸlayan deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüm sürecinde çalışanlarına destek olmak amacıyla “İyi Olma Hali (wellbeing)” kampanyasını da hayata geçirdi. Merck Türkiye Genel Müdürü Åžehram Zayer, “DeÄŸiÅŸim yenilikleri beraberinde getirirken, zaman zaman zorlayıcı bir süreç de olabiliyor. Bu deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüm yolculuÄŸumuzda çalışanlarımıza destek olmaya, farklı araç ve kaynaklar sunarak yanlarında olduÄŸumuzu hissettirmeye devam ediyoruz. GeliÅŸim kültürüne verdiÄŸimiz önemle amacımız hem hedeflerimize hep birlikte koÅŸmak, hem de birlikte bütünsel saÄŸlığımızı ve iyi olma halimizi desteklemek ve geliÅŸtirmek” dedi.
Aralık 2021’de lansmanı gerçekleÅŸen Merck Türkiye İyi Olma Hali (Wellbeing) Kampanyası, geliÅŸim sohbetleri, seminer ve uygulamalar, bütünsel saÄŸlık konularında ipuçları, pek çok farklı platformda online eÄŸitim önerileri, kitap ve video paylaşımlarıyla devam ediyor.
İlk ayın konusu olarak, belirlenen ‘Bütünsel Zindelik’, uzman eÄŸitmen ve koçlarla yapılan seminerlerde iÅŸlendi. Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Gaye MesçioÄŸlu, “Gelecek aylarda farklı konu ve konuklarla devam edecek olan “İyi Olma Hali” kampanyamızla, daha saÄŸlıklı ve mutlu bir yaÅŸamın kapılarını hep birlikte aralamayı, yaÅŸam kalitemizi arttıran bütünsel saÄŸlık ve zindelik halimizi yükseltilmeyi hedefliyoruz.” diye sözlerini noktaladı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
Etiketler: