PAZAR YERLERİ HAFTANIN HER GÜNÜ AÇIK OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Milletvekili Cavit Arı ve İl Yöneticileri ile birlikte pazar yerlerini ziyaret etti. Şahit oldukları olumsuzluklara değinen Başkan Cengiz, “Toplum sağlığının yanı sıra...

Yayınlanma:
PAZAR YERLERİ HAFTANIN HER GÜNÜ AÇIK OLMALI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Milletvekili Cavit Arı ve İl Yöneticileri ile birlikte pazar yerlerini ziyaret etti. Şahit oldukları olumsuzluklara değinen Başkan Cengiz, “Toplum sağlığının yanı sıra üretici ve tüketicinin menfaati açısından Pazar yerleri haftanın her günü açık olmalı” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Milletvekili Cavit Arı ve İl Yöneticileri ile birlikte Cumartesi günleri açılması kararlaştırılan Pazar yerlerine ziyaretlerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Antalya ve Serik sebze-meyve toptancı hallerini ziyaret ederek pazarların açılması gerektiği yönünde gündem yaratan Başkan Nuri Cengiz ve CHP’li vekiller, haftanın sadece Cumartesi günü açık olan Pazar yerlerini ziyaret ederek pazarcı esnafının ve tüketicinin durumu hakkında bilgi topladı. Pazar yerlerinde oldukça yoğun bir kalabalığa şahit olduklarını dile getiren Başkan Nuri Cengiz, Pazar yerlerinin haftanın her günü marketlerle aynı saatlerde açık kalması gerektiğini belirtti. Başkan Cengiz, “Geçtiğimiz hafta toptancı hali ziyaretlerimiz esnasında gündeme getirdiğimiz Pazar yerlerinin açılması konusunda AKP hükümetinin olumlu sayılabilecek ancak yetersiz kalan bu adımı, plansızlığın bir eseri olarak daha farklı sorunlara yol açmış vaziyette. Haftanın yalnızca 1 günü açık kalacak olan pazarlar, burada da görüldüğü üzere ucuza ve taze sebze-meyve satın almak isteyen tüketiciler tarafından yoğun rağbet görmekte ve izdiham yaratmakta” şeklinde konuştu.

Mağduriyet Giderilmedi Şekil Değiştirdi

Hem tüketicinin hem de esnafın mağduriyet yaşadığına değinen CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Pazarda tezgah açan kimi esnaf tek bir gün satış yapabileceği için az miktarda ürün getirip, pazarın kapanmasına 2-3 saat kala tezgahını toplamak zorunda kalmışken; kimi esnafımız ise halden satın aldığı ürünlerin hepsini satamadığından ve haftaya Pazar kurulana kadar da o ürünü muhafaza edemeyeceği için yine zararla evine dönmek zorunda kaldı. Hem marketlerde fahiş fiyatlara satışa sunulan sebze-meyveyi pazardan daha uygun fiyata satın almak isteyen tüketici oldukça kalabalık olan bu ortamda bulunmak durumunda kalarak mağdur; hem de ürettiğini günlük satması gereken, halden satın aldığı ve bir günde satamadığı ürünleri muhafaza edemeyeceği için zarar edecek olan pazarcı esnafı mağdur” şeklinde konuştu.

“Toplum Sağlığı Riske Atılıyor”

Başkan Nuri Cengiz açıklamasının devamında, “Geçen hafta gündeme getirdiğimiz bu konu hakkındaki asıl amacımız öncelikle toplum sağlığı ile tüketici ve üreticinin menfaatiydi. Ancak Pazar yerlerinin haftanın sadece 1 günü açık kalacak şekilde kurulması bu menfaatlerin oldukça uzağında, aksine toplum sağlığını riske atmakta. Tüm bu nedenler göz önüne alındığında Pazar yerleri; marketlerle aynı saatler içerisinde açık olmak, mesafeli ve hijyenik şekilde denetlenmek koşuluyla haftanın her günü veya en azından 3-4 günü faaliyette kalmalı ve tüm bu mağduriyetler giderilmelidir. AKP hükümeti günü kurtaracak hamlelerine bir son vererek planlı, programlı, akıl ve mantık öncülüğünde hareket etmeli, toplumun sesine kulak vermelidir!” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet