Taha Gürbüz’ün yeni şarkısı Çelebi

“Çelebi” isimli üçüncü teklisi 2 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu

Yayınlanma:
Taha Gürbüz’ün yeni şarkısı Çelebi

2 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda

Müzikseverlerin bağımsız müzik sahnesinden tanıdığı Taha Gürbüz’ün, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı albümün “Çelebi” isimli üçüncü teklisi 2 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu. Şarkının klibi ise Taha Gürbüz’ün YouTube kanalından izlenebilecek.

Bağımsız müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Taha Gürbüz, önümüzdeki aylarda yayınlayacağı albümünün üçüncü teklisi “Çelebi”yi 2 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda dinleyicilerinin beğenisine sundu. Şarkının klibi ise sanatçının YouTube kanalında yayında.

Taha Gürbüz, “Çelebi” adını verdiği şarkısında kendi dünyasından ve ilişkisinden bunalıp kendini yollara vuran ve sonrasında mutluluğun ve aradığı huzurun uzaklarda değil, geride bıraktığı kadında olduğunu farketmesini konu alıyor.

Bir yolculuğu ve geri dönüşü anlatan, bir aşk ve yol şarkısı olan “Çelebi”, trompet partisyonları, gitar ve synthesizer sesleriyle retro tınılar barındıran dingin ve orta tempo bir şarkı.

Sözü, müziği ve düzenlemesi Taha Gürbüz’e ait olan, tüm kayıtları müzisyenin home stüdyosu ve Müzikal İşler Stüdyosu’nda tamamlanan “Çelebi”nin mix ve mastering’ini Pinhani grubundan tanıdığımız Eray Polat üstlendi. “Çelebi”nin fotoğraf çekimlerini ise fotoğraf sanatçısı Ali Kaleli gerçekleştirdi. Şarkının Umut Can Sevindik yönetmenliğinde Kısırkaya’da çekilen klibi de sanatçının YouTube kanalında müzikseverlerle buluşuyor.

Çelebi, 2 Eylül Cuma günü tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Taha Gürbüz, 2017 yılında ilk solo albümü Manyak’ın ardından, 2018 yılından beri yayınladığı EP ve teklileri müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

ÇELEBİ

Söz - Müzik/Düzenleme: Taha Gürbüz

Synths / Keyboards / Akustik ve Elektrik gitar: Taha Gürbüz

Davul: Caner Koyuncu

Bas gitar: Volkan Topakoğlu

Trompet Düzenleme: Alpay Vural

Trompet: Ege Cengiz

Geri Vokal: Çiğdem Doğmuş

Kayıt: Taha Gürbüz Home Studio - Müzikal İşler Stüdyosu

Mix & Mastering: Eray Polat

Yapım: Taha Gürbüz

Yayın: JokerStore

Fotoğraf: Ali Kaleli

Klip Yönetmen: Umut Can Sevindik

Menajer / Basın İletişim: İnci Şirin

Taha Gürbüz hakkında:

2008 yılında kurduğu Plaket grubuyla 13. Roxy Müzik Günleri’nde, sözü ve müziği kendisine ait üç şarkıyla ‘Birincilik’ ve ‘Tuborg Özel Ödülü’nün sahibi olan Taha Gürbüz, 2011 yılında kurduğu Jilet grubu ile 2012 yılında ‘Misk-i Amber’ albümünü yayınladı. 2013 yılından itibaren müzikal kariyerinde farklı bir yola gitmek isteyen sanatçı 2017 yılında ilk solo albümü ‘Manyak’ı yayınladı. 2018 yılından itibaren ise sırasıyla ‘Anlamadı’, ‘Söz Mü?’, ‘Karanlıklar’, ‘Karanlıklar – Akustik’, Ceren Kaan ile düet yaptığı ‘Öldür Beni’, ‘Öldür Beni – Akustik’i yayınladı. 2020 yılının Haziran ayında yayınladığı ‘İhtimal’ şarkısının ardından 5 Şubat’ta, 2021 yılında çıkaracağı ‘FİL’ isimli EP’sinden ilk şarkısı ‘HASBELKADER’i, 19 Mart’ta ise aynı EP’den ikinci şarkısı ‘KUKUMAV KUŞLARI’nı yayınladı. Sanatçı aynı yılın nisan ayında, HASBELKADER ve KUKUMAV KUŞLARI’nın da yer aldığı, FİL adını verdiği toplam dört şarkıdan oluşan, FİL adını verdiği EP’sini, Aralık ayında ise Lila ile düet yaptığı MASA isimli teklisini müzikseverlerin beğenisine sundu. Sanatçının 2022 yılında bir albümde toplayacağı şarkıların yer aldığı projesinin ilk teklisi ‘Hiç Halim Yok’u 30 Nisan’da, ikinci teklisi ‘Kaygılar’ı ise 1 Temmuz’da yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet